ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΘΑΝ. ΑΝΑΚΡΙΣΗ: Έχασε τη Δήμητρα πριν από 5,5 χρόνια λίγο μετά που έφερε στον κόσμο τον γιο τους –«Ποινικές ευθύνες…» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΘΑΝ. ΑΝΑΚΡΙΣΗ: Έχασε τη Δήμητρα πριν από 5,5 χρόνια λίγο μετά που έφερε στον κόσμο τον γιο τους –«Ποινικές ευθύνες…» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Για «δικαίωση υπό μια έννοια» κάνει λόγο με δηλώσεις του στο ThemaOnline ο Ευγένιος Χατζηκαντώνης, σύζυγος της θανούσας Δήμητρας Μαναριώτη από την Ελλάδα, αναφερόμενος στο πόρισμα του θανατικού ανακριτή για τον χαμό της γυναίκας του.

Του Φάνη Μακρίδη

Η Δήμητρα που ζούσε με τον άνδρα της στη Λάρνακα, άφησε την τελευταία της πνοή στις 11 Νοεμβρίου του 2013 στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας σε ηλικία 34 ετών, λίγο μετά που έφερε στον κόσμο το δεύτερό τους παιδί.

Πλέον ο χαροκαμένος σύζυγος, ο οποίος μεγαλώνει μόνος του την 11χρονη κόρη και τον 5,5 ετών γιο τους, θεωρεί πως έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα για τον άδικο χαμό της συζύγου του.

«Το πόρισμα του θανατικού ανακριτή μιλά ξεκάθαρα για ποινικές ευθύνες των γιατρών. Έχει παραπεμφθεί στον Γενικό Εισαγγελέα για τα περαιτέρω» υποστηρίζει ο Ευγένιος, ο οποίος -όπως είχε αναφέρει και στον γράφοντα πριν 5,5 έτη- από την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει στην Αστυνομία υπόθεση ιατρικής αμέλειας.

«Υπήρξε ιατρική αμέλεια κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το πόρισμα. Νοιώθω δικαίωση, μόνο υπό την έννοια ότι τα παιδιά μου θα γνωρίζουν πλέον γιατί απεβίωσε η μητέρα τους. Η Δήμητρα ό,τι κι αν γίνει δεν θα έρθει πίσω. Το κέρδος απ΄ αυτή την ιστορία είναι η τιμωρία των υπευθύνων, όχι για λόγους εκδίκησης, αλλά για να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά. Να μη χάσει άδικα κανένα παιδί τη μητέρα του», πρόσθεσε ο κ. Χατζηκαντώνης.

«Ο θανατικός ανακριτής με βάση τις μαρτυρίες των εμπλεκόμενων κατέληξε ότι ‘δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να έχουν συμβάλει στο θάνατό της αποβιώσασας πράξεις ή παραλείψεις τρίτων’» κατέληξε ο Ευγένιος Χατζηκαντώνης.

Παρουσιάζουμε τα επίμαχα σημεία του πορίσματος:

« α) Με δεδομένο ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η αποβιώσασα να έπασχε από το σύνδρομο TTP, σύνδρομο το οποίο ούτε τότε είχαν αποκλείσει οι ιατροί, η μη διενέργεια πλασμαφαίρεσης, που αποτελεί και τη μόνη οδό αντιμετώπισης του προαναφερόμενου συνδρόμου, πιθανόν να συνέτεινε στον θάνατο της αποβιώσασας

β) Εκ της μη διενέργειας πλασμαφαίρεσης είναι προφανές ότι παρά την τότε ιατρική αμφιβολία ως προς το σύνδρομο από το οποίο έπασχε η αποβιώσασα, η τελευταία αντιμετωπίστηκε μέχρι και το θάνατό της ως πάσχουσα από σύνδρομο HELLP. Παρά το ότι η ειδική εξέταση θα μπορούσε να αποκρυσταλλώσει την κατάσταση και να αποκλείσει ένα εκ των δυο συνδρόμων, εντούτοις τέτοια εξέταση δεν ήταν διαθέσιμη τότε στα νοσηλευτήρια της Κύπρου. Παρά το ότι υπήρχε η δυνατότητα και η πρόθεση για αποστολή στο εξωτερικό δείγματος για σκοπούς μιας τέτοιας ειδικής εξέτασης, εντούτοις από τις 8/11/2013 μέχρι τις 11/11/2013 που επήλθε ο θάνατος, μια τέτοια εξέταση δεν ζητήθηκε. Με δεδομένο ότι η εξέταση θα μπορούσε να αποκλείσει ένα εκ των δυο συνδρόμων αλλά και ότι το κάθε σύνδρομο αντιμετωπίζεται διαφορετικά, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα η μη έγκαιρη διενέργεια τέτοιας εξέτασης να οδήγησε σε μη κατάλληλη αντιμετώπιση του προβλήματος της αποβιώσασας και να συνέτεινε έτσι στο θάνατο αυτής.

γ) Η αποβιώσασα εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας την 8.11.2013 το βράδυ, δηλαδή μετά τον τοκετό. Εξήλθε από αυτή την 10.11.2013 και ώρα 18:00 και μεταφέρθηκε στον αιματολογικό θάλαμο. Την 10.11.2013 και ώρα 21:45 έγινε εκ νέου εισαγωγή της αποβιώσασας στην μονάδα εντατικής θεραπείας λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της όπου και ακολούθως κατά το τρίτο επεισόδιο καρδιακής ανακοπής επήλθε ο θάνατος. Ως έχει προαναφερθεί, η αιματολόγος Δρ. …. Κατέθεσε προφορικά ενώπιόν μου ότι το δύνδρομο HELLP χρειάζεται υποστηρικτική αγωγή και παρακολούθηση καθώς η όποια βελτίωση παρουσιάζεται σε 48 με 72 ώρες μετά τον τοκετό. Το γεγονός ότι σχεδόν αμέσως μετά τη μεταφορά της αποβιώσασας στον αιματολογικό θάλαμο παρουσιάστηκε επιδείνωση της κατάστασής της (18:00 – 21:45) με αποτέλεσμα την εκ νέου εισαγωγή της στη μονάδα εντατικής θεραπείας, δεν αποκλείει η εντός 48 ωρών έξοδός της αποβιώσασας από την εντατική μονάδα να ήταν πρόωρη και οδήγησε έτσι σε μη κατάλληλη παρακολούθηση και αντιμετώπιση της κατάστασης της υγείας της αποβιώσασας».

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top