ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξετάσεις για γραφείς στον ΟΚΥπΥ: Δεν έπιασαν τόπο τα παράπονα – Προχωράνε με διορισμούς

Εξετάσεις για γραφείς στον ΟΚΥπΥ: Δεν έπιασαν τόπο τα παράπονα – Προχωράνε με διορισμούς

Άκαρπες αποδείχθηκαν οι προσπάθειες των συμμετεχόντων να προχωρήσουν με παράπονα και καταγγελίες για τη διαδικασία προσλήψεων στις θέσεις γραφέων στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ThemaOnline την Τρίτη (14/5) ο Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Νικόλαος Πολύζος, ήδη το θέμα με την υποβολή παραπόνων εκ μέρους των συμμετεχόντων, έχει εξεταστεί εκτάκτως από την περασμένη Παρασκευή (10/5) στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, όπου εκπρόσωποι του ΚΕΠΑ κατέθεσαν υπόμνημα, στο οποίο περιλαμβάνονται οι απαραίτητες διευκρινήσεις σχετικά με τα εν λόγω παράπονα. 

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ.Πολύζος, η διαδικασία επιλογής για τη θέση γραφέα ανατέθηκε στο Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου (ΚΕΠΑ) του Υπουργείου Εργασίας από τον ΟΚΥπΥ, το οποίο αναμένεται να προχωρήσει στις πρώτες προσλήψεις, σε άγνωστη μέχρι στιγμής συγκεκριμένης ημερομηνίας. 

Να σημειώσουμε ότι τα αποτελέσματα των εν λόγω εξετάσεων έχουν ήδη δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας και με βάση τις δηλώσεις του κ. Πολύζου για προσλήψεις που αναμένονται να ανακοινωθούν, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τα παράπονα και οι καταγγελίες των συμμετεχόντων απ΄ότι φαίνεται δεν έπιασαν τόπο.

Εξάλλου όπως προ αναφέραμε το ΚΕΠΑ έχει ήδη δημοσιεύσει αλλά και καταθέσει στην κοινοβουλευτική επιτροπή τις διευκρινήσεις αναφορικά με τα παράπονα που υποβλήθηκαν, οι οποίες δίνουν απαντήσεις για τα περιστατικά που έλαβαν χώρα στην εξέταση που διεξήχθη στις 24 Απριλίου του 2019. Διευκρινήσεις που ασφαλώς δεν καταλάγιασαν τις αντιδράσεις υποψηφίων που συμμετείχαν στις εξετάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top