ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Τέλος με την ρύπανση στην θάλασσα – Κανένας κίνδυνος για λουόμενους

ΛΕΜΕΣΟΣ: Τέλος με την ρύπανση στην θάλασσα – Κανένας κίνδυνος για λουόμενους

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η αποκατάσταση του προβλήματος που προέκυψε με τα υπολείμματα παλαιών καυσίμων στην θάλασσα της Λεμεσού.  

Σύμφωνα με τον αρμόδιο προϊστάμενο του Τμήματος Αλιείας,  Μαρίνο Ιωάννου, ο οποίος μίλησε το πρωί της Παρασκευής (24/5) στο «Πρωινό δρομολόγιο» του ΡΙΚ, σκάφος του βγήκε να κάνει έλεγχο στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, ενώ όταν επέστεφε έκανε και πιο ανοικτά. Από τον έλεγχο δεν εντοπίστηκε τίποτε, ενώ πλέον γίνονται έλεγχοι σε παραλίες της πόλης για τυχόν εντοπισμό κάποιας μικρής εστίας. Μέχρι στιγμής, δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε,.

Έγινε πλήρης αποκατάσταση, είπε ο κ. Ιωάννου, ενώ εξήγησε ότι δεν πρόκειται για πετρελαιοκηλίδα, αλλά για υπολείμματα παλαιού καυσίμου που μετατρέπονται σε μικρά τεμάχια.  Αυτό γίνεται όταν γίνει διαρροή από κάποιο πλοίο, πριν 15-20 μέρες και μετά μετατρέπετε σε στερεά μορφή, σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, ενώ σημείωσε ότι συμβαίνει συνήθως από ανθρώπινα λάθη.

Ο κ. Ιωάννου, αποκάλυψε ότι παρόμοιο περιστατικό συνέβη πριν περίπου 10 ημέρες στην Πάφο, για το οποίο μόλις ειδοποιήθηκαν οι Αρχές, έγινε άμεση αποκατάσταση. Ρωτήθηκε αν το περιστατικό στην Πάφο με τα υπολείμματα παλαιού καυσίμου έχουν σχέση με τον θάνατο της φώκιας, με τον κ. Ιωάννου να απαντά αρνητικά.

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Εμπορική Ναυτιλία) διερευνώνται οι δραστηριότητες των τελευταίων ημερών στα ύδατα της Κύπρου. Προσπαθούν να εντοπίσουν από που τυχόν να προκλήθηκε το ατύχημα στην θάλασσα.

Ο κ. Ιωάννου, σημείωσε επίσης ότι γίνονται προσπάθειες να εξευρεθούν τρόποι, είτε μέσω τεχνολογίας είτε με άλλων, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τις δραστηριότητες στην θάλασσα. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, είχε μιλήσει επίσης στην εκπομπή «Πρωινό δρομολόγιο» ο δήμαρχος Λεμεσού, κ. Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος ήταν καθησυχαστικός προς τους λουόμενους, ότι δηλαδή δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο στις θάλασσες.

Επιμέλεια: Μαρινέλλα Παναγιώτου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top