ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κυπελλούχος για 19η φορά η Μπάγερν, επειδή… ο παλιός είναι αλλιώς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυπελλούχος για 19η φορά η Μπάγερν, επειδή… ο παλιός είναι αλλιώς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Λειψία έπαιξε τον τελικό του Κυπέλλου στα ίσα, είχε δοκάρι με τον Πούλσεν, αλλά η κυνική κι έμπειρη Μπάγερν Μονάχου τη… σκότωσε, με τον Λεβαντόφσκι να «υπογράφει» το 3-0 και μαζί το νταμπλ.

Με έναν Νόιερ… απ’ τα παλιά, τον Κίμιχ να «καθαρίζει» τα πάντα, τον Λεβαντόφσκι να αποδεικνύει ξανά ότι είναι κίνδυνος-θάνατος σκοράροντας δις και τον Κομάν να «σφραγίζει» ενδιάμεσα τη νίκη με γκολ-ποίημα, η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε με 3-0 τη Λειψία και κατέκτησε το Κύπελλο μέσα στο Βερολίνο!

Ίσως, βέβαια, η εξέλιξη να ήταν διαφορετική αν οι «ταύροι» κατάφερναν να πάρουν το προβάδισμα όταν ο Πούλσεν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ή έστω αξιοποιούσαν τον νεανικό τους ενθουσιασμό ειδικότερα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης…

Δεν το έκαναν όμως και οι… μπαρουτοκαπνισμένοι Βαυαροί έφτασαν έτσι τις 19 κατακτήσεις του τροπαίου και μαζί τα 12 νταμπλ στην πλούσια ιστορία τους. Ενώ μετά το πρωτάθλημα ο Λεβαντόφσκι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, φτάνοντας τα επτά τέρματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι το σημερινό ματς του Ολυμπιακού σταδίου, η Μπάγερν είχε κερδίσει όλα τα φετινά ματς της στο Κύπελλο με διαφορά ενός γκολ. Παράλληλα, Ρόμπεν και Ριμπερί πραγματοποίησαν την τελευταία τους εμφάνιση με τη φανέλα των νικητών, μπαίνοντας αμφότεροι ως αλλαγή.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα αρκετά καλός. Με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, κυρίως χάρη στην διάθεση της Λειψίας να πάρει τα… ηνία.

Η ομάδα του Ράλφ Ράνγκνικ πίεσε ψηλά από το ξεκίνημα και επέλεξε να παίξει με «βαθιές» μπαλιές για τον γρήγορο Βέρνερ.

Ωστόσο, δεν ήταν αποτελεσματική στο τρίτο μισό του γηπέδου, με τον Κίμιχ να… παίρνει τη μπουκιά από το στόμα των Πούλσεν και Βέρνερ στο 17’ και στο 24’, ενώ στάθηκε διπλά άτυχη.

Πρωτίστως στη φάση του 11ου λεπτού, όταν η κεφαλιά του Πούλσεν σταμάτησε αρχικά πάνω στον Νόιερ, που έδειξε εκπληκτικά ρεφλέξ, και μετά στο οριζόντιο δοκάρι!

Αλλά και στο γεγονός ότι είδε τη Μπάγερν να σκοράρει ουσιαστικά στην πρώτη της καλή φάση, με τον Αλάμπα να κάνει το overlap, να σεντράρει στο ύψος του πέναλτι και τον Λεβαντόφσκι να παίρνει μια πολύ δύσκολη γυριστή κεφαλιά, ανοίγοντας το σκορ για τους Βαυαρούς στο 29’!

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, πάντως, αντιμετώπισαν προβλήματα με την κυκλοφορία της μπάλας αλλά και στο να βρουν χώρους για να επιτεθούν.

Βέβαια, μετά το 0-1, πήραν ψυχολογία και παράλληλα βελτίωσαν την αμυντική τους συμπεριφορά, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες για το 0-2…

Αρχικά με τον Κομάν να βλέπει τον Κονατέ να διώχνει με το κεφάλι πάνω στη γραμμή το πλασέ του κι ενώ ο Γκουλάτσι ήταν εξουδετερωμένος, στο 42’, αλλά και τρία λεπτά μετά τον Χούμελς να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Οι συνθέσεις:

Λειψία (4-4-2): Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Κονατέ, Όρμπαν (70’ Ουπαμεκανό), Χάλστενμπεργκ, Ζάμπιτσερ, Άνταμς (65’ Λάιμερ), Καμπλ, Φόρσμπεργκ, Πούλσεν, Βέρνερ.

Μπάγερν Μονάχου (4-2-3-1): Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Τιάγκο, Μαρτίνεθ (65’ Τολισό), Κομάν (87’ Ριμπερί), Μίλερ, Γκνάμπρι (73’ Ρόμπεν), Λεβαντόφσκι.

Διαιτητής: Τομπίας Στίλερ (Αμβούργο).

Τα highlights:

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top