ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Διευκρινίσεις από καθηγήτρια που παρουσιάζεται να επιπλήττει μαθήτρια σε VIDEO –Σχήμα λόγου το «τσουρί»

ΛΑΡΝΑΚΑ: Διευκρινίσεις από καθηγήτρια που παρουσιάζεται να επιπλήττει μαθήτρια σε VIDEO –Σχήμα λόγου το «τσουρί»

Τις δικές της θέσεις εξέφρασε καθηγήτρια φυσικής αγωγής από τη Λάρνακα σε σχέση με VIDEO που δημοσιεύτηκε και την παρουσιάζει να μιλά με έντονο ύφος σε μαθήτριά της. Μέσω νομικής επιστολής αναφέρει την εκδοχή της για τα όσα συνέβησαν, καθώς βάσει των όσων σημειώνει το VIDEO δεν δίδει όλη την εικόνα για τα τεκταινόμενα.

Πριν παρουσιάσουμε τις θέσεις της εκπαιδευτικού, υπενθυμίζουμε πως το όλο θέμα δημοσιεύτηκε και στο ThemaOnline στις 18 Μαΐου. Η ιστοσελίδα μας εστίασε στα γεγονότα χωρίς να εξάγει συμπεράσματα αναφέροντας ότι η εκπαιδευτικός «προσπαθεί να νουθετήσει το παιδί», ωστόσο προσέθετε ότι προβληματίζει το γεγονός πως χρησιμοποίησε μειωτικό επίθετο («τσουρούι»).

Δημοσιεύσαμε, επίσης, το σχετικό οπτικό υλικό, το οποίο εξασφαλίσαμε από πηγή μας και με χρήση μοντάζ αποκρύψαμε τις εικόνες που καταγράφονται, ενώ αλλοιώσαμε τις φωνές των πρωταγωνιστών. Όπως, άλλωστε, είχαμε σημειώσει στόχος μας ήταν να προβληματίσουμε και όχι να διασύρουμε, κάτι που ασφαλώς επιτεύχθηκε.

Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής, λοιπόν, υποστηρίζει ότι η μαθήτρια κατά το πρώτο τετράμηνο της σχολικής σεζόν, βάσει της προσπάθειάς της σε δοκιμασίες (τρέξιμο, αντοχή, άλματα κτλ.) βαθμολογήθηκε επιεικώς με 18.

Προσθέτει πως όταν η μαθήτρια και ο πατέρας διαμαρτυρήθηκαν για τον βαθμό, η ίδια τους εξήγησε πως «αν αυξήσει την προσπάθειά της στο επόμενο τετράμηνο η βαθμολογία της θα βελτιωθεί». Παρ΄ όλα αυτά σύμφωνα πάντα με τις θέσεις της εκπαιδευτικού, όπως εκφράζονται στην επιστολή της μέσω δικηγόρου, η μαθήτρια άρχισε να μην φέρνει συστηματικά τα ρούχα γυμναστικής στο μάθημα.

Ενημέρωσε σχετικά τον πατέρα της μαθήτριας, ενώ ενεργώντας με οδηγίες του Διευθυντή του Γυμνασίου, έβαζε απουσίες στους μαθητές που παρέλειπαν να παρουσιαστούν με την ανάλογη περιβολή στο μάθημα.

Στη συνέχεια, η καθηγήτρια αναφέρεται στο επίμαχο περιστατικό που καταγράφεται στο VIDEO και εξηγεί τι προηγήθηκε. «Η Εντολέας μας» σημειώνεται στην νομική επιστολή «ρώτησε την ….(σημ. όνομα μαθήτριας) γιατί δεν έφερε για μια ακόμη φορά τα ρούχα της και η τελευταία δεν της έδωσε σαφή απάντηση. Τότε την ρώτησε γιατί συμπεριφέρεται ‘σαν τσουρί’, χρησιμοποιώντας το εν λόγω κυπριακό σχήμα λόγου για να της υποδείξει ότι παρασύρεται από συγκεκριμένες συμμαθήτριές της. Η Εντολέας μας κατευθύνθηκε προς το γραφείο της για να σημειώσει τις απουσίες όσων παιδιών δεν έφεραν ρούχα γυμναστικής και η … (σημ. όνομα μαθήτριας) την ακολούθησε».

Ακολούθως η εκπαιδευτικός εξηγεί ότι οι επόμενες στιγμές καταγράφηκαν στο VIDEO, ενώ διατυπώνει κάποιους ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους οποίους διερευνάται κατά πόσον το οπτικό υλικό λήφθηκε κατόπιν προσυνεννόησης μαθητών.

Η καθηγήτρια, ακόμη, διατυπώνει τη θέση πως το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας λίγες μέρες μετά το περιστατικό σε σχολείο της Λεμεσού, όπου εκπαιδευτικός χαστούκισε μαθήτρια και μοιραία τα δυο συμβάντα συνδέθηκαν. Να σημειώσουμε ότι το ThemaOnline ουδέποτε έκανε τέτοιους συσχετισμούς. Άλλωστε, από την αρθρογραφία μας είναι ξεκάθαρο ότι ουδέποτε μηδενίζουμε το έργο εκπαιδευτικών.

Να σημειωθεί ακόμη ότι το σχετικό οπτικό υλικό αναδημοσιεύτηκε από δυο τηλεοπτικούς σταθμούς και ακόμη μια ιστοσελίδα.

Παραθέτουμε αυτούσια τα σημαντικότερα σημεία της επιστολής, αποκρύβοντας ονόματα:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top