LIFESTYLE

Πώς βίωσαν την αρρώστια που οδήγησε στον θάνατο τη μητέρα τους Λούης και Αντρέας – «Κανένα περιθώριο να την λυπηθούμε»

Πώς βίωσαν την αρρώστια που οδήγησε στον θάνατο τη μητέρα τους Λούης και Αντρέας – «Κανένα περιθώριο να την λυπηθούμε»

Για τον θάνατο της μητέρας του το 2007, μίλησε ο αδελφός του Λούη Πατσαλίδη, Αντρέας.

Σε συνέντευξή του στο 'Down Town', ο Αντρέας Πατσαλίδης, αναφέρθηκε στην παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2007 όταν η μητέρα του σε ηλικία 44 ετών, έφυγε από την ζωή. Ο ίδιος ήταν σε ηλικία 22 ετών.

«Ο καρκίνος είχε διαγνωστεί όταν ήταν 30 χρονών περίπου – καρκίνος του μαστού. Εγώ ήμουν στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού, ο Λούης ήταν ήδη στο Λύκειο», ανέφερε ο Αντρέας.

Ερωτηθείς αν ήξεραν από την αρχή τι συνέβαινε, ο Αντρέας απάντησε: «Όχι αμέσως. Μετά από έναν χρόνο το μάθαμε όταν ξεκινήσαμε να ταξιδεύουμε για αρκετό καιρό στην Αμερική μαζί με τον Λούη. Τότε το μάθαμε. Αλλά το αποδεχθήκαμε. Ήρθαμε στην Κύπρο και λέγαμε ‘η μητέρα μας είναι άρρωστη. Η μαμά μας έχει καρκίνο’».

Όπως εξήγησε, το έλεγαν στους συμμαθητές τους αλλά όχι για να τους λυπούνται. «Κι επίσης, δεν θυμάμαι και ποτέ να ήμουν μίζερος. Η μαμά μας δεν μας έδωσε ποτέ το δικαίωμα να είμαστε κακόμοιροι!» σημείωσε.

«Η μαμά μας ήταν άρρωστη και δούλευε – είχε ινστιτούτο αισθητικής – και παράλληλα, ο παπάς μας ήταν αξιωματικός στην Εθνική Φρουρά. Η μαμά μου, θυμάμαι, υπέφερε και μπορεί να δούλευε ακόμη και 12 ώρες την ημέρα, με ραντεβού, ενώ ήταν άρρωστη, ενώ πονούσε. Ποτέ δεν παραιτήθηκε από τη ζωή».

Ερωτηθείς αν όταν ήταν μικροί αντιλαμβάνονταν την σοβαρότητα της κατάστασης της μητέρας τους, ο Αντρέας ανέφερε: «Την καταλαβαίναμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Είδαμε τη μαμά μας να χάνει τα μαλλιά της, να βάζει κιλά, να κάνει ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες, τις οποίες γνωρίζαμε όλοι στην οικογένεια. Ωστόσο η μαμά μου δεν είχε ποτέ κόμπλεξ με όσα συνέβαιναν».

Συμπλήρωσε επίσης: «Τα αντιμετωπίζαμε όλα ως ‘κάτι που συνέβη’. Ήταν ένας τόσο αισιόδοξος άνθρωπος που ακόμη κι όταν έβαζε την περούκα για να βγούμε από το σπίτι, ήταν χαρούμενη στη διαδικασία να διαλέξει ποια να βάλει».

Μας ρωτούσε, λέει, «ποια μου πάει καλύτερα, Αντρέα; Να βάλω αυτήν, Λούη;».

«Δεν μας άφηνε κανένα περιθώριο να τη λυπηθούμε!» υπογράμμισε.

Επίσης, ανέφερε ότι όταν η μητέρας τους διαγνώσθηκε με καρκίνο, οι γιατροί της έδιναν λιγότερο από έξι μήνες ζωής, ωστόσο έζησε τελικά 14 χρόνια με την αρρώστια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top