ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΕΣΥ: Αγκαλιάστηκε από τον κόσμο – Πέρασε το πρώτο μεγάλο τεστ αντοχής

ΓΕΣΥ: Αγκαλιάστηκε από τον κόσμο – Πέρασε το πρώτο μεγάλο τεστ αντοχής

Το Σάββατο (1/6) έκανε πρεμιέρα το Γενικό Σχέδιο Υγείας, ωστόσο το πρώτο μεγάλο τεστ αντοχής στο σύστημα, δόθηκε την Δευτέρα (3/6).

Το Γενικό Σχέδιο Υγείας, φαίνεται να αγκαλιάστηκε από τον κόσμο, αφού σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, οι επισκέψεις δικαιούχων του ΓεΣΥ σε ιατρούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας (3/6) ανήλθαν στους 4.572.   

Οι παραγγελίες εργαστηριακών εξετάσεων ανήλθαν στις 1.229, οι συνταγές Φαρμάκων που εκδόθηκαν ανήλθαν στις 2.954, τα παραπεμπτικά προς ΕΙ στα 990, ενώ το σύνολο εκτελέσεων συνταγών φαρμάκων ανήλθαν στις 1.274. 

το σύνολο εκτελέσεων εργαστηριακών εξετάσεων ανήλθαν στις 200 και το σύνολο απαιτήσεων για επισκέψεις και για άλλες δραστηριότητες από καταλόγους δραστηριοτήτων τους στις 859.

Την πρώτη εργάσιμη ημέρα με όγκο εργασίας, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ), σύμφωνα με τον Πρόεδρό της Μάριο Κουλούμα, δέχθηκε παράπονα μόνο για προβλήματα τεχνικής φύσεως.

«Κυρίως τα τηλεφωνήματα που έχουμε δεχτεί από ασθενείς δικαιούχους, οι οποίοι έχουν αποταθεί για υπηρεσίες μέσω του ΓεΣΥ, αφορούν θέματα φαρμάκων. Πρόκειται για ανησυχίες που έχουν κάποιοι ασθενείς όσον αφορά την συμπερίληψη των φαρμάκων στο συνταγολόγιο του ΓεΣΥ. Κάποια φάρμακα  φαίνεται ότι ήταν έλλειψη ή δεν υπήρχαν στο συνταγολόγιο και είναι κάτι που θα διερευνήσουμε», είπε ο κ. Κουλούμας.

Είχαμε μόνο ένα παράπονο, συνέχισε, που αφορούσε ότι ο προσωπικός γιατρός δεν μπορούσε να παραπέμψει ασθενή για κλινικές εργαστηριακές εξετάσεις. Φαίνεται όμως, συνέχισε, ότι ήταν θέμα που αφορούσε τον γιατρό που ίσως δεν έτυχε σωστής ενημέρωσης.

Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, είχαμε αρκετά τηλεφωνήματα που αφορούσαν τον κρατικό τομέα όσον αφορά την εξυπηρέτηση ασθενών στα νέα πλαίσια του ΓεΣΥ.

Όπως διαφαίνεται, σημείωσε, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και τα κρατικά νοσηλευτήρια δεν έχουν εξοικειωθεί πλήρως με το νέο σύστημα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

«Δεν είναι μεγάλα προβλήματα, είναι περισσότερο τεχνικής φύσεως που είμαστε σίγουροι ότι θα τύχουν βελτίωσης και διόρθωσης», συμπλήρωσε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top