ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναστασίου: «Έχει τα φόντα να παραμείνει σε αυτό το υψηλό επίπεδο…» – Τι είπε για ομάδα και παίκτη του «τριφυλλιού»»

Αναστασίου: «Έχει τα φόντα να παραμείνει σε αυτό το υψηλό επίπεδο…» – Τι είπε για ομάδα και παίκτη του «τριφυλλιού»»

Το σημείο-κλειδί στη συνεργασία με τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος βρίσκεται κοντά στον Ολυμπιακό, είναι ο σεβασμός, όπως ανέφερε ο Γιάννης Αναστασίου με δηλώσεις του στο «Φως». 

«Ο Μάρκους έχει φιλοδοξίες, θέλει τίτλους, θέλει να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Και αυτό είναι ένα θέμα», τονίζει ο νέος τεχνικός του Ατρομήτου, ο οποίος έχει ακόμη επαφές με τον Σουηδό φορ.

Τι είπε για τους στόχους που έχει θέσει με την ομάδα του Περιστερίου, έχοντας αναλάβει να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του Νταμίρ Κάναντι.

Απόσπασμα από όσα δήλωσε στο «Φως»
Κατ’ αρχάς, έχετε ενημέρωση από τον Μπεργκ ή από άνθρωπό του σχετικά με τον Ολυμπιακό;
«Όχι, μόνο από τα media».

Τα τελευταία χρόνια διατηρήσατε επαφή μαζί του;
«Κάποια μηνύματα σε γιορτές».

Σας εκπλήσσει αν γίνει αυτή η μεταγραφή; Επειδή ξέρετε τον χαρακτήρα του παίκτη.
«Θα σας πω… Ποδόσφαιρο είναι, τα έχουμε δει όλα. Εδώ έφυγαν κατ’ ευθείαν από τον έναν «αιώνιο» αντίπαλο Έλληνες και πήγαν στον άλλο. Πόσω μάλλον ένας ξένος που έχει φύγει καιρό από τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, γνωρίζω ότι ο Μάρκους είχε σχέση με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Όμως τα πράγματα άλλαξαν πολύ στο ελληνικό ποδόσφαιρο… Ξέρω ότι είναι σούπερ επαγγελματίας. Επίσης, κάτι σημαντικό: Γνωρίζω ότι του αρέσει πολύ η Αθήνα. Και σε εκείνον και στη γυναίκα του και στα παιδιά του».

Εντάξει, με τον Παναθηναϊκό δεν παλεύει πια ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα. Με τον ΠΑΟΚ θα παλέψει. Έχει αγοράσει σπίτι εδώ;
«Ναι, έχει αγοράσει σπίτι. Ο Μάρκους έχει φιλοδοξίες, θέλει τίτλους, θέλει να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Και αυτό είναι ένα θέμα».

Στο Μουντιάλ έδειξε ότι παραμένει σε καλή κατάσταση
«Δεν είναι μόνο το Μουντιάλ. Τον έχω δει πολλές φορές. Έχει υψηλή ποιότητα. Εγώ τον είχα προτείνει στον Παναθηναϊκό -όταν δεν ήταν στα πάνω του στο Αμβούργο- και είχα πει ότι θα έκανε τη διαφορά, όπως και έγινε».

Έχει κάποιο κλειδί αυτός ο παίκτης;
«Ναι, έχει. Αν του δείξεις σεβασμό, θα σου τον ανταποδώσει στο διπλάσιο! Είναι παίκτης που θέλει να νιώθει σημαντικός όπου βρίσκεται».

Έτσι εξηγείται που στο Αμβούργο ήταν στα κάτω του, ενώ ήταν πιο μικρός και έπειτα τα πήγε πολύ καλύτερα στον Παναθηναϊκό, αλλά και αφού έφυγε από τους «πράσινους»;
«Είναι πόσο θα τον αξιοποιήσει ο προπονητής του και το στιλ του παιχνιδιού της ομάδας. Και πόσο τον κάνει η ομάδα να νιώσει σημαντικός».

Είναι εύκολος στη συνεργασία με τον προπονητή;
«Αν καταλάβει ότι είναι σημαντικός, ναι, είναι τρομερός επαγγελματίας, δεν δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα. Αν του δηλώσεις σεβασμό, θα σου δώσει τα πάντα στο γήπεδο. Το έδειξε και στον Παναθηναϊκό, αλλά και στην Αραβία όπου πήγε».

Τον θεωρείτε μεγάλο παίκτη για το ελληνικό πρωτάθλημα;
«Για το ελληνικό πρωτάθλημα σίγουρα είναι μεγάλος παίκτης».

Σας αγχώνει το βαρύ φορτιό της διαδοχής του Κάναντι στον Ατρόμητο, που έφερε επί δύο χρόνια την ομάδα σε πολύ υψηλές θέσεις;
«Γενικώς στη ζωή μου κοιτάω μπροστά. Σίγουρα τα τελευταία δύο χρόνια η πορεία του Ατρομήτου ήταν καταπληκτική για τα δεδομένα του, άφησε πίσω του πολλές ομάδες, όμως έχει τα φόντα να παραμείνει σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Έχει πολύ καλή οργάνωση και συνθήκες, εγκαταστάσεις, πείρα. Ο στόχος μου είναι να παραμείνουμε στο ίδιο ανταγωνιστικό επίπεδο και να βελτιωθούμε σε ορισμένους τομείς. Μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top