ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ρήμαξαν κοσμηματοπωλείο και έφυγαν «κύριοι» από την Τύμπου – Έξαλλοι στα κατεχόμενα

Ρήμαξαν κοσμηματοπωλείο και έφυγαν «κύριοι» από την Τύμπου – Έξαλλοι στα κατεχόμενα

Εντονη αντίδραση στα κατεχόμενα για την διαφυγή ληστών μέσω Τύμπου.

Για μηδενική ασφάλεια της κοινωνίας και «έλεος πια», γράφει το Σάββατο 08/06 ο τ/κ Τύπος μετά την ανακοίνωση της «αστυνομίας» ότι οι δύο ληστές κοσμηματοπωλείου στην Κερύνεια την Πέμπτη 06/06 το πρωί, έφυγαν από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Μεγάλο μέρος των κοσμημάτων που κλάπηκαν από το κατάστημα την Πέμπτη στις 10.40 το πρωί, βρέθηκαν θαμμένα σε παραλία στην Αμμόχωστο. Η Κίπρις γράφει ότι ενώ θεωρούνταν πιθανό οι ληστές να είχαν διαφύγει παράνομα προς το «νότο», τελικά αυτοί έφυγαν κανονικά μέσω του «αεροδρομίου» της Τύμπου. Η «αστυνομία» ανακοίνωσε ότι πρόκειται για δύο άτομα ιρανικής καταγωγής, 47 και 23 ετών. Μάλιστα η πτήση με την οποία έφυγαν ήταν στις 15.20 την Παρασκευή 07/06 το μεσημέρι. Πιστεύεται όμως ότι διέφυγαν με ψεύτικες ταυτότητες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας, με βάση μαρτυρία του οδηγού ταξί που τους μετέφερε από την Αμμόχωστο στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, εντοπίστηκε το μέρος όπου είχαν θάψει το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων τους, συνολικής αξίας 150.000 στερλινών.

Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην Κερύνεια, που έπεσε και ο ίδιος θύμα βίας από τους δύο ληστές, δήλωσε ότι η εμπειρία του ήταν τρομακτική και για να μπορέσουν τέτοια φαινόμενα να περιοριστούν και οι δράστες να οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης, θα πρέπει να γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι στις εισόδους και εξόδους από το ψευδοκράτος.

Σύμφωνα με τον Τύπο, λόγω των αντιδράσεων και μετά την ανακοίνωση ότι οι ληστές έφυγαν ανενόχλητοι και αεροπορικώς ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ κάλεσε στο γραφείο του τον «αστυνομικό διευθυντή» και στην παρουσία και της «υπουργού εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς ζήτησε αυστηρότερα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών. «Κάντε τα απαραίτητα και χωρίς ελλείψεις για την ασφάλεια» φέρεται να έδωσε εντολή ο Τατάρ στον Μανάβογλου, ενώ η Γενί Ντουζέν σχολιάζει γράφοντας ότι δεν είναι σωστό να λέγεται ότι διέφυγαν αφού έφυγαν και πήγαν στο καλό (güle güle) εφόσον πρωτίστως διέπραξαν την ληστεία, έκαναν την βόλτα τους και μετά πήραν το αεροπλάνο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top