ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρωσία-Κύπρος: «Μας στέρησαν το Μουντιάλ στο Παραλίμνι – 750 λίρες πριμ σε κάθε Κύπριο παίκτη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρωσία-Κύπρος: «Μας στέρησαν το Μουντιάλ στο Παραλίμνι – 750 λίρες πριμ σε κάθε Κύπριο παίκτη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ρώσοι φαίνεται πως δεν θα ξεχάσουν ποτέ το ματς του 1997 στο Παραλίμνι με την Εθνική Κύπρου, το οποίο έληξε 1-1.

Η σελίδα sport-express.ru παραθέτει αναλυτικό αφιέρωμα για εκείνο το ματς που έγινε στο «Τάσος Μάρκου» για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Γαλλίας (1998), το οποίο στο τέλος ήταν το καθοριστικό σημείο που στέρησε στην Ρωσία την είσοδο της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μέχρι εκείνο το παιχνίδι η Ρωσία βρισκόταν στην πρώτη θέση του ομίλου με 7 βαθμούς σε 3 αγώνες ενώ ήδη είχε νικήσει την Κύπρο στη Μόσχα με 4-0. Ακολουθούσαν το Ισραήλ και η Βουλγαρία ενώ και η Εθνική μας ομάδα είχε επικρατήσει των Ισραηλινών και φάνταζε ικανή να κοντράρει έστω τους αντιπάλους της. Παράλληλα όμως γίνεται λόγος στο ρωσικό δημοσίευμα και στο περίφημο παιχνίδι με την Βουλγαρία το 1996, όταν χάσαμε με 1-3 και το σκάνδαλο που ξέσπασε για στημένο παιχνίδι.

Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στη Μόσχα την 1η Σεπτεμβρίου 1996 χάσαμε με 4-0 και στο παιχνίδι που έγινε στην Κύπρο στις 29 Μαρτίου 1997 στο Παραλίμνι φέραμε ισοπαλία 1-1. Προηγήθηκε η Εθνική μας με τον Γκόγκιτς στο 29ο λεπτό και ισοφάρισε η Ρωσία στο 31ο λεπτό, εκείνο όμως που θυμούνται οι Ρώσοι στο αφιέρωμα τους είναι την ευκαιρία του Αλεξάντερ Μόστοβοϊ στα τελευταία λεπτά, όπως θα δείτε και στο 10:00 λεπτό του βίντεο παρακάτω.

«Με κατηγορούσαν ότι το έχασα επίτηδες», είπε σε μεταγενέστερο στάδιο ο Μόστοβοϊ, ο οποίος μάλιστα έχασε και την θέση του στην Εθνική Ρωσίας μετά από εκείνο το ματς.

Μετά από εκείνο το 1-1 με την ολοκλήρωση του ομίλου η Βουλγαρία πήρε την πρώτη θέση με 18 βαθμούς και η Ρωσία αρκέστηκε στη δεύτερη με 17 β., θέση που την οδήγησε στα πλέι-οφ όπου ηττήθηκε από την Ιταλία και έμεινε εκτός Παγκοσμίου! Εκείνοι οι δύο πόντοι που χάθηκαν στο Παραλίμνι, αναφέρει και η sport-express.ru ήταν και ο λόγος που δεν τερμάτισαν πρώτοι οι Ρώσοι.

Αναφορά σε εκείνο το παιχνίδι έκανε και ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας, Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ, ο οποίος ήταν μέλος εκείνης της ομάδας: «Σας ευχαριστώ που μου το θυμίσατε! Το θυμάμαι, είχα παίξει! Αλλά έχουν περάσει πολλά χρόνια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται σύγκριση με σήμερα. Γενικά απέναντι σε κάθε ομάδα πρέπει να πηγαίνουμε με πλήρη συγκέντρωση. Η Κύπρος είναι δυνατή και οργανωμένη ομάδα, μας περιμένει δύσκολο παιχνίδι όπως ήταν και τότε».

Στη συνέχεια του άρθρου της sport-express.ru, γίνεται λόγος και για το πριμ των 750 λιρών που έλαβε ο κάθε παίκτης της Εθνικής Κύπρου που ισοδυναμούσε με 1500 δολάρια τότε. Παράλληλα αναφέρονται και στο σήμερα, όπου σημειώνουν πως η Κυπριακή ομάδα είναι ακόμη πιο επικίνδυνη σήμερα και θα χρειαστεί η απαραίτητη σοβαρότητα για να μην την πάθουν όπως τότε.

Οι ενδεκάδες εκείνου του παιχνιδιού στο Παραλίμνι το 1997:

Κύπρος: Πετρίδης, Θεοδότου, Πίττας, Ανδρέου, Μισός, Λάρκου, Μαλέκκος (Μελαναρκίτης 86′), Παπαβασιλείου, Γκόγκιτς (Οκκάς 84′), Ιωάννου (Εγκωμίτης 77′), Τιμοθέου

Εδώ το δημοσίευμα!

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top