ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ – ΚΟΥΡΙΟ: «Ήταν μία κακή στιγμή»- Τραυματίστηκε και φρουρός

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ – ΚΟΥΡΙΟ: «Ήταν μία κακή στιγμή»- Τραυματίστηκε και φρουρός

Επίσημη θέση για το περιστατικό διαπληκτισμού ανάμεσα σε κοινό και φρουρών ασφαλείας, πήραν ο Σύνδεσμος Ιδιωτικής Ασφάλειας Κύπρου ΓΣ ΠΟΒΕΚ και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Φυλάκων-Ιδιωτών Φυλάκων Ασφάλειας.

Μέσω ανακοινώσεων στις επίσημες σελίδες τους στο Facebook οι δύο συνδέσμοι θέλησαν όπως τοποθετηθούν στα γεγονότα όπου το ThemaOnline, έφερε στο φως της δημοσιότητας την Δευτέρα (10/6). 

Πρώτη η ΠΟΒΕΚ, το βράδυ της Δευτέρας (10/6), επιβεβαίωσε τις καταγγελίες δεκάδων ατόμων προς τον οργανισμό για την συμπεριφορά και την αντιμετώπιση που έτυχαν πολίτες από Φύλακες Ασφαλείας, στην συναυλία της Παρασκευής (7/6) στο Κούριο Λεμεσού.

Καταδίκασε ωστόσο τα γεγονότα αφού όπως σημείωσε «τέτοιες ενέργειες μας βρίσκουν αντίθετους και κάθετους σε τέτοιες συμπεριφορές απο επαγγελματίες φύλακες, και δεν τιμούν καθόλου τον κλάδο μας».

Πρόσθεσε εν τέλει την σημαντικότητα της εκπαίδευσης που πρέπει να λαμβάνουν οι φύλακες πριν από την παραχώρηση οποιουδήποτε καθήκοντος.

«Απλά ήταν μια κακή στιγμή…»

Από την άλλη ο σύνδεσμος ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α, θέλησε να «απαντήσει» στην ΠΟΒΕΚ, σχολιάζοντας την παράλειψη του συνδέσμου να αναφέρει στην ανακοίνωσή του τις δηλώσεις του κύριου Πάμπου Χαραλάμπους που παραχώρησε στο ρεπορτάζ του ThemaOnline.

Επίσης κάνει λόγο για τραυματισμό φύλακα και μεταφέρει την συμπαράσταση, σε όλους τους φύλακες που δέχθηκαν «επίθεση» από το κοινό αναφέροντας ότι: «Λίγο η καθυστέρηση να ανοίξουν οι είσοδοι, λίγο τα νεύρα του κόσμου που ΚΑΚΩΣ έσπρωξαν τους συναδέλφους μας και έπεσαν στο έδαφος, λίγο η αλληλεγγύη μεταξύ συναδέλφων έφερε απρόσμενες εξελίξεις».

«Εμείς θεωρούμε ότι ήταν η κακιά στιγμή», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους και διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για φρουρούς εταιρείας η οποία έχει στο ενεργητικό της δεκάδες συναυλίες και σε όλες πήρε άριστα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στο θέατρο Κουρίου στη Λεμεσό την περασμένη Παρασκευή (7/6), σε προγραμματισμένη συναυλία όταν πριν από την έναρξη του εν λόγω πολιτιστικού γεγονότος υπήρξαν διαπληκτισμοί μεταξύ του κοινού και των ανδρών αφαλείας. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο Tik Τοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top