ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόκκινα Δάνεια Βουλευτών – Έρχονται αγωγές από τους θιγμένους Βουλευτές –Δείτε τη λίστα

Κόκκινα Δάνεια Βουλευτών – Έρχονται αγωγές από τους θιγμένους Βουλευτές –Δείτε τη λίστα

Η λίστα με τα κόκκινα δάνεια είναι ανυπόστατη και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα λένε οι Βουλευτές

Οπως αναφέρουν σε γραπτή τους δήλωση οι Βουλευτές Άντρος Κυπριανού, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Αντρέας Κυπριανού και  Νίκος Κατσουρίδης. Μάλιστα μετά το σάλος που δημιουργήθηκε αλλά και με την δημοσιοποίηση της λίστας οι ίδιοι θα προχωρήσουν με την νομική οδό.

Αυτή είναι η περιβόητη λίστα 

Άντρος Κυπριανού ΓΓ ΑΚΕΛ - Χρειάστηκε πολλή φαντασία για να  συμπεριληφθεί το όνομα μου στη λίστα.

«Σε ότι αφορά τις εντυπώσεις τις οποίες προσπαθεί να καλλιεργήσει η περιβόητη λίστα με τα «κόκκινα δάνεια» και στο βαθμό που με αφορά θέλω να σημειώσω τα εξής. Χρειάστηκε πολλή φαντασία και αλήθεια για να συμπεριληφθεί το όνομα μου με τα συγκεκριμένα στοιχεία στη λίστα. Έχω ήδη ζητήσει να ξεκινήσουν διαδικασίες για να κινηθώ νομικά εναντίον όσων συμπεριλαμβάνουν και δημοσιοποιούν το όνομα μου σε λίστες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Είναι αλήθεια πως έχω δάνεια. Ούτε εγώ, ούτε η σύζυγος μου είμαστε γόνοι εύπορων οικογενειών, ούτε προερχόμαστε από το κατεστημένο που λυμαίνεται αυτό τον τόπο πριν ακόμα από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είμαστε πολύ περήφανοι γι΄αυτό. Για να στεγάσουμε, να αναθρέψουμε και να σπουδάσουμε τα παιδιά μας κάναμε δάνεια, τα οποία εξυπηρετούμε κανονικά, έστω και αν η σύζυγος μου είναι άνεργη αυτή τη στιγμή. Προς απογοήτευση των συντακτών της επίμαχης λίστας, δημοσιοποιώ αυτούσιες τις καταστάσεις των λογαριασμών και των δανείων εμένα και της συζύγου μου όπως μου τις παραχώρησε η Τράπεζα Κύπρου πριν λίγες μέρες, προκειμένου να δημοσιοποιήσω ξανά δήλωση για την περιουσιακή μου κατάσταση. Όπως αποδεικνύεται από αυτές τις καταστάσεις τα δάνεια μου είναι εξασφαλισμένα και εξυπηρετούνται κανονικότατα. Δε γνωρίζω πώς μαγειρεύτηκε αυτή η λίστα. Αν όντως χρεώνονται στο όνομα μου τα δάνεια του ΑΚΕΛ, διερωτούμαι ποια είναι η λογική. Μήπως κατ΄αναλογία θα χρεώσουν στο όνομα του Προέδρου Αναστασιάδη το δημόσιο χρέος της χώρας;

Σε ότι αφορά την ουσία της ενέργειας να φτιαχτεί και να δημοσιοποιηθεί μια τέτοια λίστα ως ΑΚΕΛ τονίζουμε ότι δεν πρόκειται κανένας να καταφέρει με κάτι τέτοια πυροτεχνήματα να μας σταματήσει να ζητούμε πλήρη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων και πλήρη κάθαρση. Ακόμα περισσότερο, αν νομίζει ο κ. Χούριγκαν ή οποιοσδήποτε άλλος πως με τέτοιες μεθόδους πρόκειται να αλλάξουμε την πολιτική μας θέση για τις εκποιήσεις ή άλλα θέματα, πλανάται πλάνη οικτρά. Στα 90 χρόνια της ζωής μας προσπάθησαν πολλοί, εντός και εκτός Κύπρου να εκβιάσουν το ΑΚΕΛ. Δεν τα κατάφεραν ποτέ. Δε θα τα καταφέρουν ούτε σήμερα. Οπότε αλλού αυτά.

Όπως έχω ήδη εξαγγείλει έδωσα όλα τα στοιχεία σε ελεγκτικό γραφείο για να μου ετοιμάσει κατάσταση των εσόδων, εξόδων, περιουσιακών στοιχείων και πώς τα αποκτήσαμε και υποχρεώσεων εμένα και της συζύγου μου, για τα τελευταία χρόνια. Πολύ σύντομα θα τα δώσω ολοκληρωμένα στη δημοσιότητα. Ο καθένας θα μπορεί να τα ελέγξει αναλυτικά.»

Ειρήνη Χαραλαμπίδου ΑΚΕΛ: Είναι ανόητοι, δεν έχω δάνειο και δεν οφείλω το ποσό των €49,00 ευρώ!

«Η αναφορά του ονόματός μου στην λίστα των προσώπων που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Τράπεζά σας είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και γελοία.

ΔΕΝ διατηρούσα και ΔΕΝ διατηρώ με την Τράπεζά σας οποιοδήποτε δάνειο, το οποίο να έχει τερματιστεί και δεν οφείλω οποιοδήποτε ποσό. Ως εκ τούτου είναι αδύνατον το ποσό των €49,00 να αποτελεί χρεωστικό υπόλοιπο μη εξυπηρετούμενου δανείου όπως εσείς το παρουσιάζετε.

Είναι φανερό, ότι η αναφορά του ονόματός μου στον προαναφερόμενο κατάλογο στόχο έχει να πλήξει την προσωπική μου ακεραιότητα και το πρόσωπό μου ως Βουλευτή και να δημιουργήσει δυσμενείς εντυπώσεις εις βάρος μου. Καταδεικνύει επίσης έλλειψη επαγγελματισμού στον τρόπο που διαχειρίζεστε σοβαρά θέματα.

Σας καλώ, όπως άμεσα προβείτε σε δημόσια απολογία σχετικά με την πιο πάνω αναφορά προς αποφυγήν λήψης δικαστικών μέτρων εναντίον σας.»

Νίκος Κατσουρίδης  – Η Λίστα είναι ανυπόστατη

«Το μοναδικό προσωπικό δάνειο που έχω στην Τράπεζα Κύπρου είναι ύψους €21.000 και εξυπηρετείται κανονικά. Συνεπώς είναι παντελώς ανυπόστατη η αναφορά για δάνεια ύψους €950000 και για μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Είμαι βέβαια εγγυητής σε δάνεια όπως πολλοί άλλοι συμπολίτες μας όπως για παράδειγμα σε δάνεια της εφημερίδας Χαραυγή της οποίας υπήρξα διευθυντής μαζί με άλλα 7-8 άτομα ύψους €950000 περίπου.

Αυτά είναι τα πραγματικά δεδομένα και διερωτώμαι ποιος, με ποιο δικαίωμα και γιατί διέρρευσε αυτή τη στιγμή προσωπικά δεδομένα και μάλιστα διαστρεβλωμένα;

Αν στόχο έχει  να επηρεαστεί η στάση και η κρίση μου για τη επικείμενη ψήφιση του νόμου περί αφερεγγυότητας απέτυχε.

Θα κρίνω και θα ψηφίσω όπως πάντα με κριτήριο μου το ευρύτερο συμφέρον του τόπου και του λάου μας.»

Αντρέας Κυπριανού ΔΗΣΥ  - Είναι ψευδή τα στοιχειά – Είχαν σκοπό να παραπλανήσουν και αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη

Αναφορικά με τα ψευδή, παραπλανητικά και ανυπόστατα δημοσιεύματα σχετικά με τα δάνειά μου και προς αποκατάσταση της αλήθειας, δηλώνω τα ακόλουθα:

Καταρχήν δεν υπάρχει Κυπριανού Γκρουπ.

Τα προσωπικά μου δάνεια και περιουσιακά μου στοιχεία βρίσκονται κατατεθειμένα στο πόθεν έσχες μου και ουδέποτε τα απέκρυψα.

Σαν ένας δραστήριος πολίτης έχω και εγώ υποχρεώσεις όπως όλοι. Αυτές οι υποχρεώσεις μου όμως είναι πλήρως εξασφαλισμένες.

Τα προσωπικά μου δάνεια δεν ξεπερνούν τις €400.000 και είναι πλήρως αναδιαρθρωμένα και εξασφαλισμένα.

Τα δάνεια της συζύγου μου Παυλίνας Μελινιώτη, στα οποία είμαι εγγυητής, έγιναν από την ίδια, προκειμένου να αξιοποιήσει την προσωπική της περιουσία η οποία ανήκε αποκλειστικά στην οικογένειά της προτού συνάψει γάμο μαζί μου και είναι επίσης αναδιαρθρωμένα και πλήρως εξασφαλισμένα. Μάλιστα κατά τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης της ζητήθηκε από την Τράπεζα και σύναψε επιπρόσθετη σύμβαση υποθήκης.

Η οικογενειακή επιχείρηση Α.Π Κυπριανού & Υιοί Λτδ, από την οποία αποχώρησα από το 2010 μετά την εκλογή μου στο αξίωμα του Βουλευτή, παρόλο ότι υπέστη τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, κρατήθηκε διατηρώντας τον μεγαλύτερο αριθμό του προσωπικού της, επειδή πωλήσαμε προσωπική μας περιουσία και διαθέσαμε τα χρήματα για την κάλυψη μέρους των υποχρεώσεων της. Τα δε δάνεια που παρέμειναν, στα οποία είμαι εγγυητής μαζί με άλλα πρόσωπα, είναι πλήρως εξασφαλισμένα και τελούν υπό αναδιάρθρωση.

Τα δικά μου δάνεια και όσων συνδέονται με εμένα ούτε χαριστικά μας δόθηκαν, ούτε με ευνοϊκούς όρους, ούτε με χαμηλό επιτόκιο. Απεναντίας, μας δόθηκαν με ψηλό επιτόκιο, με επαχθείς σε κάποιες περιπτώσεις όρους και είναι πλήρως εξασφαλισμένα. Εξ ου και από τα σχέδια αναδιάρθρωσης τα οποία ήδη συνάψαμε, προβλέπεται ο τρόπος και η εξόφληση αυτών εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Επιφυλάσσομαι εντός των ημερών να παρουσιάσω αναλυτικά στοιχεία.

Από τα πιο πάνω είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί που ετοίμασαν τη λίστα η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα με δήθεν υποχρεώσεις Βουλευτών προς την Τράπεζα Κύπρου, σκοπό έχουν να παραπλανήσουν και αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Γι’ αυτό επιφυλάσσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου.

Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι η προσπάθεια εκβιασμού και φίμωσης δεν θα πετύχει.

Ο αγώνας για κάθαρση ξεκίνησε και εγώ θα συνεχίσω να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top