ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Τέσσερις μοτοσικλετιστές νεκροί τους τελευταίους δύο μήνες – 'Φόρα το κράνος σου' - ΠΙΝΑΚΑΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Τέσσερις μοτοσικλετιστές νεκροί τους τελευταίους δύο μήνες – 'Φόρα το κράνος σου' - ΠΙΝΑΚΑΣ

Δεν λένε να... καταλαγιάσουν τα τροχαία ατυχήματα στην Κύπρο, με τους τελευταίους δύο μήνες να αυξάνεται ο αριθμός των νεαρών μοτοσικλετιστών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο.

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Τα τροχαία ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται μοτοσικλετιστές, εκ των οποίων οι περισσότεροι δεν φέρουν το προστατευτικό τους κράνος, αυξάνονται, με την Αστυνομία Κύπρου να ακολουθεί πλέον νέα πολιτική.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Τροχαίας Λεμεσού, Μιχάλη Μιχαήλ, η Αστυνομία από την περασμένη Κυριακή (9/6) έβαλε μπρος νέα εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης των μοτοσικλετιστών.

Η εν λόγω εκστρατεία, όπως ενημερωθήκαμε, θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες (μέχρι 7 Ιουλίου) με την Λεμεσό να έχει σημειώσει ήδη σημαντικό αριθμό καταγγελιών εις βάρος μοτοσικλετιστών.

Όπως μας ανέφερε ο κ.Μιχαήλ, από τον Μάιο του 2019 μέχρι και σήμερα, αρκετά είναι τα ατυχήματα -σοβαρά και μη- στα οποία εμπλέκονται μοτοσικλετιστές απ΄ τους οποίους οι περισσότεροι δεν έφεραν προστατευτικό κράνος.

«Είναι σημαντικό ότι από τον Μάιο μέχρι και σήμερα μετράμε ήδη τέσσερις νεκρούς», σημείωσε ο κ. Μιχαήλ, προσθέτωντας ότι αρκετοί μοτοσικλετιστές φαίνεται να μην τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και να κυκλοφορούν χωρίς το προστατευτικό τους κράνος και την ειδική στολή.

Ο κ. Μιχαήλ κάνει λόγο για συνείδηση την οποία πρέπει να αποκτήσουν οι ίδιοι οι οδηγοί και να προστατέψουν τον εαυτό τους αναφέροντας ότι: «Μπορεί ένα όχημα να ανακόψει την πορεία τους, οι ίδιοι πρέπει να είναι σε θέση να προστατέψουν τον εαυτό τους, να φοράνε το κράνος και την ειδική στολή, να είναι προσεχτικοί».

Προβληματίζουν τα στατιστικά στοιχεία με τους μοτοσικλετιστές:

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της τροχαίας Κύπρου που αφορούν την χρονιά 2018, περίπου στο 30% των θανατηφόρων ατυχημάτων με μοτοσικλετιστές, οι περισσότεροι δεν έφεραν προστατευτικό κράνος.

Από τον περασμένο Μάιο έφυγαν τέσσερις νεαροί:

Στους τέσσερις φτάνει ο απολογισμός των νεκρών μοτοσικλετιστών που έσβησαν στην άσφαλτο μετά από βίαιες συγκρούσεις από τον περασμένο Μάιο μέχρι και σήμερα. 

Συγκεκριμένα στις 25 Μαΐου - Σάββατο- ο Παναγιώτης Λοϊζίδης, 28 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στην λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου στην Αραδίππου, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες συγκρούστηκε με όχημα που οδηγούσε 58χρονος. Ο 28χρονος μοτοσικλετιστής δεν έφερε προστατευτικό κράνος. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top