ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Κόντρα Φαίδωνος – Τμήματος Αρχαιοτήτων για το Μουσείο της Πάφου

ΠΑΦΟΣ: Κόντρα Φαίδωνος – Τμήματος Αρχαιοτήτων για το Μουσείο της Πάφου

Το θέμα του Μουσείου της Πάφου που παραμένει κλειστό από το 2016 επαναφέρει με γραπτή του ανακοίνωση ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος καταγγέλλοντας ότι το Μουσείο της Πάφου αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση "φυγοπονίας".

Από την πλευρά του ωστόσο το Τμήμα Αρχαιοτήτων απαντά πως χρειάζονται οι χρόνοι αυτοί που απαιτούν οι διαδικασίες και οι νομοθεσίες.

Ο κ. Φαίδωνος αναφέρει πως “ είναι εξόφθαλμο ότι το Τμήμα Αρχαιοτήτων και η διεύθυνσή του δεν έχουν καμία απάντηση επί της ουσίας του προβλήματος που δημοσίως έθιξε και  αφορά την περίπτωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάφου το οποίο παραμένει κλειστό από το 2016 και ίσως επαναλειτουργήσει το 2020”.

Η γενικόλογη απάντηση του Τμήματος, σημειώνει ο Δήμαρχος Πάφου,  στην πρόσφατη δήλωσή του μιλά από μόνη της και απλά επιβεβαιώνει το αυταπόδεικτο. Ότι δηλαδή, όπως αναφέρει, το Τμήμα Αρχαιοτήτων δεν είναι, δυστυχώς, ικανό να διαχειριστεί σωστά και αποτελεσματικά ούτε μία ανακαίνιση.

Ο Δήμαρχος Πάφου , υποστηρίζει μάλιστα πως εμμένει ότι πρόκειται για ένα μνημείο ολιγωρίας και ανικανότητας και για  μια χαρακτηριστική περίπτωση φυγοπονίας.

Καταγγέλλει μάλιστα πως η διευθύντρια του Τμήματος Δρ. Μαρίνα Σολομίδου-Ιερωνυμίδου,"αντί να εγκύψει στα πιεστικά και χρονίζοντα προβλήματα που αφορούν την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου του τόπου μας, ασχολείται και αναλώνεται συστηματικά με τα υπηρεσιακά της ταξίδια στο εξωτερικό".  

Επισημαίνει μάλιστα πως επί του θέματος προτίθεται να ενημερώσει τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

Απαντώντας στις αναφορές του Δημάρχου Πάφου, η Δέσπω Πηλείδου Έφορος Μουσείων στο Τμήμα Αρχαιοτήτων ανέφερε πως το Τμήμα Αρχαιοτήτων προχωρεί τις εργασίες στο Μουσείο της Πάφου, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο κτιριολογικό μέρος του κτιρίου και τώρα αναμένουν τις  προσθήκες οι οποίες έχουν παραγγελθεί μετά από προσφορές, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις νομοθεσίες.

Επομένως , όπως εξήγησε η κ. Πηλείδου χρειάζονται οι χρόνοι αυτοί  που προϋποθέτουν οι διαδικασίες και οι νομοθεσίες. Πρόσθεσε μάλιστα, πως βρίσκονται υπό κατασκευή  στην Αθήνα οι προθήκες οι οποίες μόλις αφιχθούν, όπως είπε, θα εγκατασταθούν, θα ελεγχθούν και θα ακολουθήσει η στήριξη των αντικειμένων. Η κ. Πηλείδου σημείωσε ακόμη πως και για τα στηρίγματα των αντικειμένων πρέπει να υπάρξουν προσφορές , αφού, όπως σημείωσε, δεν είναι ιδιώτες. Υπάρχει τόνισε, ¨`σειρά των πραγμάτων που πρέπει εμείς ως Τμήμα Αρχαιοτήτων να ακολουθούμε.

Επεσήμανε δε, πως μέχρι το Σεπτέμβριο το Τμήμα Αρχαιοτήτων θα έχει τις προσθήκες.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top