ΠΟΛΙΤΙΚΗ

YENI SAFAK: Με πόλεμο απειλεί την Ελλάδα η Τουρκία – Σενάρια και χάρτες - VIDEO

YENI SAFAK: Με πόλεμο απειλεί την Ελλάδα η Τουρκία – Σενάρια και χάρτες - VIDEO

Σενάρια πολέμου και χάρτες με τη στρατηγική της Τουρκίας, δημοσιεύει η εφημερίδα Yeni Safak.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Τουρκία είναι σε θέση να εκτοξεύσει πυραύλους με βεληνεκές έως και 280 χιλιόμετρα που μπορούν να φτάσουν και να πλήξουν μέχρι και την Αθήνα.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα τονίζει πως η Τουρκία έχει κάνει σαφές ότι θα πληρώσει οποιοδήποτε τίμημα προκειμένου να προστατεύσει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο, εξού και στην ΑΟΖ της Κύπρου αποστέλλει τα γεωτρύπανα Γιαβούζ και Φατίχ, όπως επίσης και το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός.

Τα σενάρια που παρουσιάζει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, έρχονται ως «απάντηση» στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα «περί ετοιμότητας του ελληνικού στρατού ανά πάσα στιγμή».

Σε δηλώσεις του στην Yeni Safak ο αναλυτής αμυντικής πολιτικής, Τουράν Ογούζ, αναφέρει τις κινήσεις που μπορεί να κάνει η Τουρκία «χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή κανενός Τούρκου στρατιώτη», ενώ αναλύει και τις αντιδράσεις της χώρας στην περίπτωση που δεχθεί επίθεση από την Ελλάδα.

Τα «πολεμικά» σενάρια σύμφωνα με τον Τουράν Ογούζ

  1. Μπορούν να εκτοξευτούν από τα σύνορα της Τουρκίας πύραυλοι και βλήματα με μέγιστη εμβέλεια 120 χλμ., προκαλώντας ζημιές σε ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε κοντινά νησιά (του Αιγαίου). Οι στρατιωτικές βάσεις και τα αεροδρόμια σε αυτά τα νησιά βρίσκονται εντός του βεληνεκούς ακόμη και των πιο απλών βλημάτων και πυραύλων μας.
  2. Αν η Τουρκία θέλει να επέμβει σε ένα μεγαλύτερο βεληνεκές της τάξης των 150 χλμ., μπορούν να χρησιμοποιηθούν πύραυλοι J600T-Αστραπή. Με αυτούς τους βαλλιστικούς πυραύλους, δίνεται η δυνατότητα να πληγούν νησιά στο κεντρικό Αιγαίο, όπως δείχνει και ο σχετικός χάρτης.
  3. Για ακόμη πιο μεγάλης εμβέλειας πλήγματα που μπορεί να φτάσουν και τα 280 χλμ. βεληνεκές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πύραυλοι SOM από μαχητικά που πετούν εντός του εναέριου χώρου της Τουρκίας.
  4. Χωρίς καν να υπάρξει ‘σώμα με σώμα’ μάχη με την άλλη πλευρά, υπάρχουν αρκετά άλλα βήματα. Όπως οι βαλλιστικοί πύραυλοι που χρησιμοποιήθηκαν και στην επιχείρηση της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ κατά του ΡΚΚ. Το βεληνεκές των πυραύλων Bora φτάνει περίπου τα 280 χιλιόμετρα. Με άλλα λόγια, με αυτό το μετακινούμενο σύστημα, ακόμη και η Αθήνα, η πρωτεύουσα της Ελλάδας, είναι μέσα στους στόχους που μπορεί να πληγούν.

Δείτε το βίντεο από τον τηλεοπτικό σταθμό 'ΟΡΕΝ':

https://www.youtube.com/watch?v=gY3O-GkGBhE

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top