ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΚΡΗΞΗ – ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΣ: 15 θύματα από τις επιχειρήσεις σε Δαμασκό και Χομς –Νεκρό 3χρονο παιδάκι

ΕΚΡΗΞΗ – ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΣ: 15 θύματα από τις επιχειρήσεις σε Δαμασκό και Χομς –Νεκρό 3χρονο παιδάκι

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το αντικείμενο που κατέπεσε στον Πενταδάκτυλο και προκάλεσε έκρηξη –ταρακουνώντας τη Λευκωσία και τα περίχωρά της- σχετίζεται άμεσα με τις επιχειρήσεις ισραηλινών στη Συρία.

Πάντως, οι επιχειρήσεις μπορούν να χαρακτηριστούν ως μεγάλης κλίμακας, καθώς όπως μεταδίδεται από τις 13:00 (01/07) το μεσημέρι, ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν στη Συρία είναι μεγάλος.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, ανακοίνωσε ότι έχουν χάσει τη ζωή τους έξι άμαχοι και εννέα φιλοκυβερνητικοί μαχητές.

Όπως διευκρινίζεται, οι μαχητές σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν κοντά στη Δαμασκό και στην επαρχία Χομς (κεντρική Συρία), σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το Παρατηρητήριο σημειώνεται ακόμη πως «δεν γνωρίζουμε αν οι άμαχοι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα, από θραύσματα πυραύλων που έπεσαν στη ζώνη ή από την τεράστια πίεση που προκλήθηκε από τις εκρήξεις».

Η εν λόγω μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία φέρεται να διαθέτει δίκτυο πηγών σ΄ όλη την εμπόλεμη χώρα, ενημέρωσε ακόμη πως έχουν πληγεί πολλές ιρανικές θέσεις κοντά στη Δαμασκό και στοχοθετήθηκαν επίσης ένα κέντρο έρευνας και ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στα δυτικά της Χομς όπου είναι ανεπτυγμένοι μαχητές της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και Ιρανοί.

Ο ένας από τους φιλοκαθεστωτικούς μαχητές που σκοτώθηκαν ήταν Σύρος, ενώ οι άλλοι άλλων εθνικοτήτων, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Το SANA, το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων, μετέδωσε πως στη διάρκεια της νύκτας τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίσθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό κοντά στη Δαμασκό.

Το συριακό πρακτορείο διευκρίνισε πως ένα τρίχρονο παιδί είναι μεταξύ των αμάχων που σκοτώθηκαν και έκανε, επίσης, λόγο για ισραηλινά πλήγματα κοντά στη Δαμασκό και τη Χομς.

«Οι αντιαεροπορικές άμυνές μας αντιμετώπισαν εχθρικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά αεροπλάνα», μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Απ΄ αυτές τις αντιαεροπορικές άμυνες εικάζεται πως προέκυψε το συμβάν με τον Πενταδακτυλο, το οποίο υπό συγκυρίες θα μπορούσε να είχε σοβαρές και τραγικές επιπτώσεις για την Κύπρο. Θυμίζουμε πως όπως ανέφερε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Ανδρέας Πενταράς, «ασφαλώς θα είχαμε θύματα εάν έπεφτε σε κατοικημένη περιοχή».

Θα υπήρχαν ενδεχομένως και «δεκάδες νεκροί» σημείωσε ο κ.Πενταράς.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top