ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΣ –ΕΚΡΗΞΗ: Στο σκοτάδι για την ώρα σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών –Καυτά ερωτήματα

ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΣ –ΕΚΡΗΞΗ: Στο σκοτάδι για την ώρα σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών –Καυτά ερωτήματα

Μπορεί να παρήλθαν αρκετές ώρες από τη στιγμή που σημειώθηκε το περιστατικό με την πτώση (κατά πάσα πιθανότητα) πυραύλου στον Πενταδάκτυλο, ωστόσο από πλευράς κυβέρνησης δεν υπάρχει ξεκάθαρη ενημέρωση προς τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας…

Είναι ενδεικτικό και η ανακοίνωση από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών (17:48, 01/07), με την οποία ενημερωνόμαστε πως για την ώρα δεν γνωρίζουμε κάτι ουσιαστικό για το περιστατικό που θα μπορούσε να προκαλέσει ανείπωτη τραγωδία.

Στην γραπτή επίσημη τοποθέτηση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα αναφορικά με το εν λόγω περιστατικό» και πως γίνονται επαφές με αρχές γειτονικών και φιλικών χωρών προκειμένου να συλλεχθούν πληροφορίες.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας αξιολογούν διαρκώς όλες τις σχετικές πληροφορίες αναφορικά με το ιπτάμενο αντικείμενο που φαίνεται πως εξερράγη λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα πάνω από το κατεχόμενο από την Τουρκία έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, συντρίμμια του οποίου κατέπεσαν στην περιοχή του χωριού Βουνό.

Οι Κυπριακές Αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις Αρχές γειτονικών και άλλων φιλικών χωρών, με στόχο τη συλλογή περαιτέρω στοιχείων και πληροφοριών.

Στο παρόν στάδιο δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα αναφορικά με το εν λόγω περιστατικό».

Το σίγουρο είναι ότι επιβάλλεται να γίνει κάποια επίσημη τοποθέτηση που θα καταλαγιάζει και τις ανησυχίες μεταξύ των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι ευλόγως διερωτούνται (1) τι θα συνέβαινε αν ο φερόμενος πύραυλος κατέπεφτε σε κατοικημένη περιοχή και (2) αν μπορούν να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθεί στο μέλλον ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top