ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παγδατής: «Τώρα άρχισα να αντιλαμβάνομαι τι έχω πετύχει όλα αυτά τα χρόνια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Παγδατής: «Τώρα άρχισα να αντιλαμβάνομαι τι έχω πετύχει όλα αυτά τα χρόνια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κύπριος τενίστας, Μάρκος Παγδατής, μίλησε στο επίσημο κανάλι του δημοφιλούς τουρνουά Γουίμπλεντον, όπου είπε πολλά και ενδιαφέροντα μετά την πρώτη του νίκη, στο τελευταίο (μεγάλο) τουρνουά της καριέρας του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νίκη του στον Α΄ γύρο: «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Για μένα ήταν δύο δύσκολα συναισθηματικές εβδομάδες και ένιωσα και σήμερα το ίδιο συναίσθημα, αλλά και χθες βράδυ. Δεν ήξερα πως θα εξελισσόταν ο αγώνας, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που προκρίθηκα, γιατί θα μπορέσω να ελέγχω τη νευρικότητα μου για το επόμενο παιχνίδι. Ο στόχος μου είναι να παλέψω τον κάθε αγώνα και να πάρω όσες περισσότερες νίκες γίνεται, και να πω ένα ωραίο αντίο στο άθλημα που αγαπώ με όλη την καρδιά μου».

Για το πως ένιωσε όταν βγήκε στο κορτ: «Ήταν περίεργο το συναίσθημα, δεν είναι άσχημα τα συναισθήματα, είναι όμορφα, γιατί αισθάνομαι περηφάνια για όλα όσα έχω πετύχει. Πήρα πάρα πολλά μηνύματα από φανς και την οικογένεια μου και άρχισα να αντιλαμβάνομαι τι έχω πετύχει όλα αυτά τα χρόνια. Όταν είσαι ενεργός, δεν το αντιλαμβάνεσαι».

Για τα μηνύματα που παίρνει από τον κόσμο: «Η μεγαλύτερη επιρροή για μένα, ήταν η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού από την Εθνική Ελλάδος στο EURO 2004. Προερχόμενος από μία μικρή χώρα όπως η Κύπρος, με έκανε να πιστέψω ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον. Χάρη σε αυτή την απίστευτη επιτυχία, είχα την καριέρα που έκανα. Πάντα πίστευα στις δυνάμεις μου και δεν τα παρατούσα. Το να αφήνω εγώ μία επιρροή στα παιδιά της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας, δεν θα μπορούσα να αισθάνομαι περισσότερο περήφανος. Ελπίζω ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη να πετύχουν το ίδιο για τη νέα γενιά, γιατί πιστεύω ότι είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την παράδοση αυτή και να δώσουν όμορφες στιγμές στο μέλλον».

Για την εμφάνιση του στον πρώτο αγώνα του Γουίμπλεντον: «Προετοιμαζόμουν για το τουρνουά για έξι εβδομάδες. Ήξερα ότι ο στόχος μου είναι αυτός και σήμερα έκανα αυτά που δουλέψαμε με τους προπονητές μου. Τα έκανα όλα σωστά, έκανα ένα λάθος στο τρίτο σετ όταν έχασα την αυτοσυγκέντρωση μου, αλλά ήμουν πολύ συνεπής, είχα σωστές επιστροφές και δεν νομίζω να έβγαλε πολλούς άσους ο αντίπαλος. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Να κάνω όσες περισσότερες επιστροφές, να έχω καλό σερβίς σε σημαντικούς πόντους και να διατηρώ τη συγκέντρωση μου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και περιμένω τον επόμενο αγώνα».

Για τον επόμενο αντίπαλο του: «Δεν τον γνωρίζω, αφού δεν παίξαμε στο παρελθόν, ούτε προπονηθήκαμε ποτέ μαζί. Τον έχω δει όμως στην τηλεόραση. Νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθώ σε μένα και να συνεχίσω να κάνω αυτό που πρέπει. Θα ρωτήσω συμπαίκτες και προπονητές για να μάθω μερικά πράγματα, αλλά το πιο σημαντικό, είναι να είμαι υγιής και να έχω την εμφάνιση που είχα σήμερα».

Για το μήνυμα του στον κόσμο: «Για μένα, είναι σημαντικό να είσαι χαρούμενος στη ζωή, και όποια απόφαση πάρεις, να το κάνεις γιατί θα σε κάνει χαρούμενο. Θα ήθελα ο κόσμος να με θυμάται ως ένα χαρούμενο τύπο, γιατί αυτό είμαι. Είμαι ευγνώμων για όλους τους οπαδούς στον κόσμο. Θα μου λείψουν πολύ, γιατί από αυτούς έπαιρνα τα καλύτερα συναισθήματα στο κορτ. Θα μου λείψουν πολύ, ήταν μία ωραία διαδρομή, αλλά είναι ώρα να πω αντίο».

Δείτε όλα όσα είπε στο πιο κάτω βίντεο:

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top