ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σαλπάρει ξανά το «ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ» μετά από 15 χρόνια – Νίκη για τους ΕΛΛΗΝΕΣ Legends του 2004 απέναντι στην Πορτογαλία!

Σαλπάρει ξανά το «ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ» μετά από 15 χρόνια – Νίκη για τους ΕΛΛΗΝΕΣ Legends του 2004 απέναντι στην Πορτογαλία!

Οι Legends του 2004 γιόρτασαν με πολύ όμορφο τρόπο στο γήπεδο της Ριζούπολης τη συμπλήρωση 15 ετών από το έπος της Πορτογαλίας επικρατώντας με 2-1 της αντιπάλου τους στον μεγάλο τελικό της Λισαβόνας.

Θα είναι για πάντα μύθοι. Θα είναι πάντα αυτοί που μας χάρισαν την πιο σπουδαία στιγμή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού.

Οι Legends του 2004 σε ένα παιχνίδι γιορτή στο γήπεδο της Ριζούπολης επικράτησαν με 2-1 της αντίστοιχης της Πορτογαλίας.

Ο κόσμος αγκάλιασε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που αποτέλεσε και το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 15 χρόνων, από την κατάκτηση του Euro από την Εθνική μας ομάδα.

Ο Ότο Ρεχάγκελ παρέταξε την ίδια ενδεκάδα με εκείνο το βράδυ της 4ης Ιουλίου, πριν από 15 χρόνια με μία μόνο, αναμενόμενη, αλλαγή.

Ο Γιώργος Καραγκούνης που στον μεγάλο τελικό δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής λόγω καρτών, πήρε τη θέση του Ζήση Βρύζα.

Το μοναδικό γκολ στο πρώτο μέρος, πέτυχε με σουτ από κοντά ο Κώστας Κατσουράνης, με τους παίκτες της Εθνικής μας συνολικά να δείχνουν σε… αρκετά καλύτερη κατάσταση από τους Πορτογάλους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γερμανός πρώην τεχνικός της ελληνικής ομάδας, ο πρωτομάστορας του έπους, έκανε αρκετές αλλαγές, έτσι ώστε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που αποτέλεσαν την 23μελή αποστολή του ευρωπαϊκού.

Με τρία λεπτά να έχουν κυλήσει στο ρολόι, η Ελλάδα πέτυχε και δεύτερο τέρμα όταν μετά από ασταθή απόκρουση του Πορτογάλου τερματοφύλακα σε αριστοτεχνικό σουτ του Τσιάρτα, ο Χαριστέας δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Χέλντερ Ποστίγκα με όμορφο πλασέ μείωσε σε 2-1, ενώ ο Τσιάρτας νικήθηκε από τον Μπαία σε εκτέλεση πέναλτι και έχασε την ευκαιρία να αυξήσει και πάλι τη διαφορά στο σκορ.

Κάπως έτσι, το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και έγραψε την ιστορία αυτού του παιχνιδιού με τον κόσμο στο φινάλε να θυμάται το σύνθημα «Σήκωσε το, το… τιμημένο», την ώρα που από τα μεγάφωνα έπαιζε συρτάκι.

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Καψής, Δέλλας, Φύσσας, Μπασινάς, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας – Χαλκιάς, Κατεργιαννάκης, Γκούμας, Καφές, Τσάρτας, Νταμπίζας, Γεωργιάδης, Βενετίδης, Βρύζας, Παπαδόπουλος.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Μπαΐα, Καρβάλιο, Πετίτ, Παουλέτα, Μιγκέλ, Βαλέντε, Μέντες, Μανίς, Ντέκο, Ποστίγκα, Αντράντε.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top