ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Κινδυνεύουν ζωές ακόμη και μικρών παιδιών – Απελπισμένοι οι κάτοικοι ζητούν εξηγήσεις

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Κινδυνεύουν ζωές ακόμη και μικρών παιδιών – Απελπισμένοι οι κάτοικοι ζητούν εξηγήσεις

Σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στο Πλατύ Αγλαντζιάς, κινδυνεύουν ζωές από κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου» μέσα σε μια δεκαετία, τοποθετήθηκαν στην ίδια ταράτσα κτηρίου στο Πλατύ Αγλαντζίας, τρεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Οι κεραίες βρίσκονται σε περιοχή όπου ζουν οικογένειες με παιδιά και σε μικρή απόσταση από νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο.

Οι κάτοικοι απελπισμένοι, αποδίδουν την αύξηση των καρκινοπαθών στην ακτινοβολία των κεραιών, ζητούν επίμονα την απομάκρυνσή τους, χωρίς ωστόσο να γίνεται δεκτό το αίτημά τους.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, η απάντηση που λαμβάνουν είναι ότι η ακτινοβολία που εκπέμπουν οι εν λόγω κεραίες, είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια που καθορίζει η νομοθεσία και δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος.

Το Σάββατο (6/7) κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας, ζητώντας να φύγουν οι κεραίες από την γειτονία τους. Μάλιστα, υποσχέθηκαν ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες πιο δυναμικές εκδηλώσεις και θα σταματήσουν μόνο όταν φύγουν οι κεραίες από την γειτονιά.

Να αναφέρουμε ότι οι ασύρματες ακτινοβολίες που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχουν πλέον χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «πιθανά καρκινογόνες».

Η ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με στοιχεία, προκαλεί αύξηση της διαπερατότητας του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, βλάβες στα νευρικά κύτταρα και αύξηση του οξειδωτικού στρες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top