ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κούμας για ΤΑΕΠ: «Αν κριθεί ότι χρειάζεται, αντιμετωπίζονται περιστατικά – Μόνο ένα πρόβλημα από την απεργία»

Κούμας για ΤΑΕΠ: «Αν κριθεί ότι χρειάζεται, αντιμετωπίζονται περιστατικά – Μόνο ένα πρόβλημα από την απεργία»

Δεν προκάλεσε ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα η απεργία στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών στα Νοσοκομεία, ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ,  Δρ. Σωτήρης Κούμας, ενώ έκανε αναφορά και στην μειωμένη προσεύλυση ασθενών λόγω της απεργίας.

«Η απεργία έχει αρχίσει όπως έχει καθοριστεί, στις 7 το πρωί. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Πραγματικά, ο κόσμος που προσέρχεται εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες που χρίζει αντιμετώπισης από τα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών» ήταν η αρχική τοποθέτηση του Προέδρου της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ).

«Οι γιατροί που δουλεύουν τώρα είναι προσωπικό ασφαλείας, είναι δυο γιατροί, οι οποίοι με τον αριθμό και τα περιστατικά που έχουν έρθει, τα αντιμετωπίζουν όπως πρέπει. Σίγουρα είναι αυτό που όπως και ο Υπουργός Υγείας έχει παραδεχθεί, είναι προσωπικό ασφαλείας, αλλά είναι και κάτι που συμβαίνει στην καθημερινότητα. Απλά σήμερα (σ.σ. 9/7), φαίνεται πως λόγω και της ενημέρωσης που έτυχε ο κόσμος ότι οι Πρώτες Βοήθειες θα δουλεύουν με προσωπικό ασφαλείας, έχει μειωθεί η προσέλευση, δεν έρχονται τα περιστατικά που έρχονταν, γιατί έκριναν οι ίδιοι ότι έπρεπε να αποταθούν» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση κατά πόσον η απεργία προκάλεσε προβλήματα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, ανέφερε: «Όχι. Το μονο πρόβλημα που μπορούμε να πούμε γιατί έχουμε ενημερωθεί και για παρόμοιο πρόβλημα στην Πάφο, είναι ότι λόγω έλλειψης κλινών στα εσωτερικά τμήματα, υπήρχε αριθμός ασθενών οι οποίοι ανέμεναν να εισαχθούν, να πάνε πάνω στα τμήματα. Από εκεί και πέρα, όποιο περιστατικό έτυχε παραπομπής ή προσήλθε, αφού αξιολογήθηκε και έχριζε αντιμετώπισης, έχει αντιμετωπιστεί. Χαρακτηριστικά να πω ότι και ο ίδιος προσωπικώς, στο εξωτερικό ιατρείο είχα ασθενή ο οποίος έχριζε ότι έπρεπε να αντιμετωπιστεί άμεσα από τις Πρώτες Βοήθειες, πράγμα που έγινε».    

Ερωτηθείς για το τι μέλλει γενέσθαι ο κ. Κούμας ανέφερε: «Σίγουρα η μέρα θα συνεχιστεί και το βράδυ με προσωπικό ασφαλείας. Από εκεί και πέρα θα πω αυτό που καταλήγει η επιστολή με την οποίαν έχουμε ενημερώσει τον Υπουργό για την απεργία. Ευελπιστούμε η απεργία αυτή να είναι η τελευταία. Πόσους γιατρούς χρειαζόμαστε είναι μια απάντηση που εξαρτάται ποιές παραμέτρους θα βάλεις κάτω για να το οργανώσεις. Υπάρχουν διεθνείς πρακτικές, διεθνείς παράμετροι, που πολύ εύκολα μπορεί να τους χρησιμοποιήσεις ώστε να εξεύρεις τη λύση».

«Σίγουρα πρέπει να πούμε ότι μέχρι το 2017, αρχές του 2018, εδώ εργάζονταν 17 γιατροί, τώρα εργάζονται 12» κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top