ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Αποζημιώσεις 165 χιλιάδων ευρώ σε κατόχους αξιογράφων – Τους δικαίωσε το δικαστήριο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Αποζημιώσεις 165 χιλιάδων ευρώ σε κατόχους αξιογράφων – Τους δικαίωσε το δικαστήριο

Νέα δικαίωση κατόχων αξιογράφων σε βάρος της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, με το Επαρχιακό Δικστήριο Λευκωσίας να επιδικάζει αποζημιώσεις 165 χιλιάδων ευρώ.

Του Μιχάλη Μενελάου

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αναφέρει στην απόφασή του πως υπέρ των κατόχων - εκ των οποίων και ζευγάρι - η πρώην Λαϊκή Τράπεζα πρέπει να καταβάλει στους κατόχους αξιογράφων το ποσό των 145 χιλιάδων ευρώ και 20 χιλιάδες νόμιμο τόκο.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο κατά την απόφαση τη Δευτέρα 08/07, οι κάτοχοι αξιογράφων διεκδικούσαν την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν στην τράπεζα τον Ιούνιο του 2010, όπως επίσης και την έκδοση διαταγμάτων δηλωτικού χαρακτήρα σε σχέση με την εγκυρότητα της συναλλαγής.

Εναντίον της τράπεζας υπήρχαν οι ισχυρισμοί (1) για απάτη, (2) για παράσταση ψευδών δηλώσεων των λειτουργών της κατά την αγορά αξιογράφων όπως επίσης και (3) για παραλείψεις των λειτουργών της τράπεζας να παρουσιάσουν τα πραγματικά γεγονότα της επένδυσης με τέτοιο τρόπο που η παράλειψή τους να ενημερώσουν τους κατόχους αξιογράφων για τις εν λόγω πληροφορίες να συνιστά ψευδή παράσταση.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της υπόθεσης στις 23/06/10 οι ενάγοντες, αγόρασαν 165 αξιόγραφα αξίας 1000 ευρώ το ένα, συνολικής αξίας 165 χιλιάδων ευρώ, με επιτόκιο 7%, από υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας στην επαρχία Λευκωσίας.

Όπως αναφέρει η απόφαση, η τράπεζα και οι αντιπρόσωποι της, παρουσίασαν τα αξιόγραφα ως ένα νέο ελκυστικό και αναβαθμισμένο καταθετικό σχέδιο, διάρκειας 5 χρόνων, ενώ παρουσιάστηκε ως μια ασφαλής κατάθεση, με το κεφάλαιο και την τοκοφορία να είναι απόλυτα εξασφαλισμένα.

Ακόμη τους αναφέρθηκε πως στην περίπτωση που χρειάζονταν χρήματα πριν τα πέντε χρόνια, θα τους χορηγείτο δάνειο ή πιστωτικές διευκολύνσεις ισόποσα με το ποσό που κατέθεταν.

Τους ενάγοντες εκπροσώπησε το δικηγορικό γραφείο Δημητρίου και Δημητρίου ΔΕΠΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top