ΔΙΕΘΝΗ

Μπελάδες για τον Καλού. Κατηγορείται για βανδαλισμό του Τείχους του Βερολίνου (video)

Μπελάδες για τον Καλού. Κατηγορείται για βανδαλισμό του Τείχους του Βερολίνου (video)

Τα γερμανική δικαιοσύνη που είναι και πολύ αυστηρή αναμένεται να αντιμετωπίσει ο Σάλομον Καλού που αντιμετωπίζει την κατηγορία του βανδαλισμού του Τείχους του Βερολίνου.

Ο 29χρονος διεθνής επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού  που αγωνίζεται στη Χέρτα  εμφανίζεται σε θέμα που έκανε βερολινέζικο κανάλι στο πλαίσιο του αγώνα της τοπικής ομάδας με την Σάλκε για την 25η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα το περασμένο Σάββατο (15/03) να κρατάει ένα σφυρί και καλέμι και να «σκάβει» πάνω στο μνημείο της σύγχρονης γερμανικής ιστορίας και να αποκολλά με τον τρόπο αυτό ένα κομμάτι του.

Το Τείχος που κατασκευάστηκε το 1961 και ως το 1989 χώριζε στα δύο το Βερολίνο είναι προστατευόμενο  οικοδόμημα από το 1991 έπειτα μετά την Ένωση των δύο κομματιών της Γερμανίας που είχαν δημιουργηθεί ως μία από τις συνέπειες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.Και όποιος βρεθεί να προκαλεί φθορά σ’ αυτό το μνημείο μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο ως και 10 χιλιάδες ευρώ.

Με τον  Κανί Αλαβί  πρόεδρου του Ανατολικού Τμήματος  της Γκαλερί του Τείχους να   δηλώνει στην εφημερίδα «Berliner Kurier»:  «Κόντεψα να πέσω από τον καναπέ μου όταν είδα τα πλάνα καθώς έχουμε να κάνουμε με μία καλοπληρωμένη διασημότητα να ανεβάζει την εμπορικού του αξία σε βάρος ενός εθνικού μνημείου, δίχως σεβασμό και με την ξεκάθαρη υποστήριξη της τηλεόρασης. Μόνο και μόνον επειδή δεν έχουμε ασφάλεια να περιπολεί την  Γκαλερί αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να περνάς και να κάνεις ότι θέλεις. Αν το είχε κάνει αυτό στην Πύλη του Βρανδεμβούργου ο ποδοσφαιριστής πιθανότατα θα είχε συλληφθεί».

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top