ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Ομήρου:Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια λαθών – Είναι ώρα για ανάληψη ευθυνών

Γ.Ομήρου:Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια λαθών – Είναι ώρα για ανάληψη ευθυνών

Τη δέσμευση του Κοινοβουλίου να συνεχίσει τον αγώνα για απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών και για λύση του Κυπριακού στη βάση των αρχών του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, επανέλαβε την Τρίτη ο Πρόεδρος του νομοθετικού σώματος Γιαννάκης Ομήρου.

Σε χαιρετισμό κατά την τελετή παράδοσης πίνακα από τον Πρόεδρο του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ Ανδρέα Αγγελόπουλο στη Βουλή, ο κ. Ομήρου  σημείωσε ότι καλούμαστε όλοι να συναισθανθούμε και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας καθώς εξαντλήθηκαν τα περιθώρια συνέχισης λαθών, παραλείψεων, ανεπάρκειας, ραθυμίας, φαινομένων διαπλοκής.

“Είναι ώρα για αναστήλωση και επανοικοδήμηση της πολιτείας, των θεσμών, της οικονομίας, της κοινωνικής συνοχής”, συνέχισε, προσθέτοντας ότι “είναι ώρα για βαθιά περισυλλογή, για ειλικρινή αυτοκριτική, για συλλογική ανάληψη ευθυνών, όπως είναι το χρέος μας προς τους αγώνες και τους αγωνιστές του αντιαποικιακού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 55-59.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την άποψη ότι με την τουρκική κατοχή παρούσα, με την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού στην Κύπρο να απειλείται, με την οικονομική κρίση να ταλανίζει την κοινωνία, είναι εθνικό έγκλημα να αφήνεται ο τόπος να κατρακυλά σε ένα ασυγκράτητο κατήφορο φθοράς και αποσύνθεσης.

Κατά τον κ. Ομήρου έχουμε χρέος να απολογηθούμε προς τους αγωνιστές και ήρωες εκείνου του υπέροχου αγώνα, προς εκείνους που βάδισαν αγέρωχοι στην αγχόνη ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο. Πρόσθεσε ότι αποτελεί χρέος των θεσμών της πολιτείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, να γυρίσουν νοερά στο πνεύμα και στο μεγαλείο εκείνου του αγώνα, την ανιδιοτέλεια, τον άδολο πατριωτισμό, την αυτοθυσία.

“Να παραδειγματιστούμε από το πνεύμα και το μεγαλείο εκείνης της εποχής, εκείνου του αγώνα, εκείνου του ξεσηκωμού.  Να συνετιστούμε και να ξαναβρούμε την ψυχή μας”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Ομήρου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Μελάθρου και Επίτιμο Πρόεδρο του Ιδρύματος Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959, για τον πίνακα που δώρισε στη Βουλή, ο οποίος αποτελεί προσωπικό του έργο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως πρόκειται για έναν πίνακα που, πέρα από την εφευρετικότητα στην τεχνική, καθίσταται ιδιαίτερα σημαντικός εξαιτίας του αλληγορικού του περιεχομένου". Ανέφερε ότι η συνθετική αυτή δημιουργία του Ανδρέα Αγγελόπουλου, που φέρει τον τίτλο «Οι Δεινόσαυροι ξανάρχονται», καταγγέλλει με δριμύτητα την τουρκική εισβολή και τις θηριωδίες των κατοχικών στρατευμάτων εις βάρος της Κύπρου και του λαού μας.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top