ΕΛΛΑΔΑ

Ένα ντοκιμαντέρ που προβάλλει το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής (Βίντεο)

Ένα ντοκιμαντέρ που προβάλλει το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής (Βίντεο)

Όταν η Χρυσή Αυγή πριν 2 χρόνια περίπου προσπάθησε να ανοίξει γραφεία στη Γερμανία, η Μάρσια Τζιβάρα, σκηνοθέτρια του αντιφασιστικού ντοκιμαντέρ Burning from the inside, αποφάσισε να δράσει με τον τρόπο της κι έτσι ξεκίνησε τα γυρίσματα με σκοπό να ξεσκεπάσει το αληθινό πρόσωπο της συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Η Μάρσια Τζιβάρα έχοντας δουλέψει από το 2000 σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα, αποφάσισε πριν 4 χρόνια να δραστηριοποιηθεί στο χώρο του ντοκιμαντέρ, ενώ παράλληλα μετακόμισε στο Βερολίνο, όπου έγινε ενεργό μέλος της βιντεοκολεκτίβας AK-KRAAK. 

Το ντοκιμαντέρ με αφετηρία τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στόχο έχει να παρουσιάσει τις διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με τον γερμανικό φασιστικό χώρο, αλλά και να δείξει το πώς αντιδρούν οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία απέναντι στον εκφασισμό και την αποσύνθεση της ελληνικής κοινωνίας. Πώς είναι να βλέπεις απ' έξω τη χώρα σου να φλέγεται εκ των έσω; Και πώς αντιδράς; Μπαίνοντας στις φλόγες, αναζητώντας την εστία της φωτιάς, τους ενόχους και τα θύματά της η ταινία προσπαθεί να αναδείξει τις καταστροφικές συνέπειες ενός αποτυχημένου κοινωνικοπολιτικού συστήματος, και ταυτόχρονα να πυροδοτήσει την αντίδραση απέναντι σε αυτό.

Δύο μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές και την ανάδειξη της Χρυσής Αυγής σε τρίτη δύναμη στο ελληνικό κοινοβούλιο και λίγες μέρες πριν τη δίκη των μελών της φασιστικής συμμορίας, η προβολή του ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης μάς θυμίζει ότι «ο φασισμός δεν γεννήθηκε στην κρίση και ούτε θα πεθάνει με την έξοδο από αυτή». Η αποφασιστοποίηση της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι εύκολη υπόθεση˙ απαιτεί αγώνα, παιδεία και χρόνο. Ωστόσο είναι εφικτή, και το ντοκιμαντέρ αυτό συμβάλλει έμπρακτα με τον τρόπο του στην προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. 

Από: lifo.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top