ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ενδεχόμενη μέγιστη ποινή της 19χρονης Βρετανίδας –«Θα αποκαλυφθεί η ταυτότητά της…»

Η ενδεχόμενη μέγιστη ποινή της 19χρονης Βρετανίδας –«Θα αποκαλυφθεί η ταυτότητά της…»

Η ενδεχόμενη ποινή της 19χρονης Βρετανίδας που ψευδώς ισχυρίστηκε ότι υπέστη ομαδικό βιασμό από Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα, αποτελεί θέμα σε ξένες ιστοσελίδες.

Είναι ενδεικτική η αναφορά στην αγγλική εφημερίδα «The SUN», η οποία επικαλείται δικηγόρο που αναφέρει ότι σε περίπτωση που βρεθεί ένοχη η νεαρή (η ίδια κατέθεσε πως είχε πει ψέματα), η 19χρονη κινδυνεύει μέχρι και με έναν χρόνο φυλάκισης και πρόστιμο μέχρι 1.000 λιρών.

Στην ουσία ο δικηγόρος αναφερόταν στον ποινικό κώδικα, σύμφωνα με τον οποίο πρόσωπο το οποίο κριθεί ένοχο για την κατηγορία της δημόσιας βλάβης αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της πιο πάνω ποινής. Σημειώνεται σχετικά: «Όποιος, γνωρίζει ότι δίνει σε οποιοδήποτε αστυνομικό ψευδή κατάθεση σε συνάφεια με κατά φαντασία ποινικό αδίκημα, είναι ένοχος δημόσιας βλάβης, και υπόκειται σε χρηματική ποινή η οποία δεν υπερβαίνει τις χίλιες λίρες ή σε φυλάκιση ενός χρόνου».

Η SUN επικαλείται και εκπρόσωπο της κυπριακής Αστυνομίας, που ανέφερε πως η ταυτότητα της γυναίκας θα αποκαλυφθεί μόνο αν βρεθεί ένοχη.

H Αστυνομία Αμμοχώστου προχώρησε στην άμεση καταχώρηση της υπόθεσης εναντίον της 19χρονης Βρετανίδας. Το πρωί οδηγήθηκε στο εδώλιο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για να κατηγορηθεί με το αδίκημα της δημόσιας βλάβης.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκε και η μητέρα της κατηγορουμένης, η οποία σε κάποια στιγμή ξέσπασε σε λυγμούς. Από πλευράς της υπεράσπισης ζητήθηκε αναβολή της διαδικασίας. Κι αυτό γιατί ο ο δικηγόρος της Ανδρέας Πιττάτζης απουσίαζε στο εξωτερικό, αλλά και γιατί ο όγκος του μαρτυρικού υλικού είναι πολύ μεγάλος και χρειάζονται χρόνο για να μελετηθεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top