ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γνωστός Ελλαδίτης αρθρογράφος κάνει λόγο για σκάνδαλο αναφερόμενος στον Στυλιανίδη – «Εκδίκηση Αναστασιάδη για χρυσές βίζες»

Γνωστός Ελλαδίτης αρθρογράφος κάνει λόγο για σκάνδαλο αναφερόμενος στον Στυλιανίδη – «Εκδίκηση Αναστασιάδη για χρυσές βίζες»

Σοβαρά είναι τα όσα καταλογίζει στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, γνωστός Ελλαδίτης δημοσιογράφος, με άρθρο του για το γνωστό θέμα του μη επαναδιορισμού του Χρήστου Στυλιανιδη στη θέση του Επιτρόπου της Κύπρου στην Ε.Ε.

Ο Γιώργος Λακόπουλος που έχει θητεύσει σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες της Ελλάδας, "πυροβολεί" τον Πρόεδρο, με επώνυμο σχόλιό του στην ιστοσελίδα anoixtoparathyro.gr και υπό τον τίτλο «Σκάνδαλο στην Κύπρο: Ο Αναστασιάδης έκοψε από επίτροπο τον Χρ. Στυλιανίδη και στέρησε από την χώρα του μια επιτυχία».

Αναφέρεται ξεκάθαρα σε «προσωπικούς λόγους» που είχε ο Νίκος Ανασταδιάδης και τον έκαναν «να βυσσοδομεί εναντίον του λαμπρού επίτροπου της χώρας του και να μεθοδεύει τον αποκλεισμό του από καιρό».

Και μετά διατυπώνει τη θέση ότι όλο το κακό έγινε για το θέμα με τις χρυσές βίζες: «Αυτή η εθνικά επιζήμια για την Κύπρο, αλλά και για την Ελλάδα στάση, αποδίδεται στην επίμονη άρνηση του Στυλιανίδη να προσφέρει κάλυψη στο σκάνδαλο με τις «χρυσές βίζες» που δίνει ακόμη και σε ύποπτα πρόσωπα το κυπριακό κράτος και έχει εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό σκάνδαλο».

Δεν διστάζει να μιλήσει για εκδίκηση: «Για το θέμα αυτό υπήρχαν σοβαρές αντιδικίες μεταξύ των δυο ανδρών. Αλλά μόνο ως εκδίκηση θα μπορούσε να εκληφθεί η απόφαση Αναστασιάδη να ασκήσει το προνόμιο του όχι μόνο εναντίον του Στυλιανίδη, αλλά και εναντίον της… χώρας του».

Από το στόχαστρό του δεν ξεφεύγει ούτε η Στέλλα Κυριακίδου: «Αλλαγή επιτρόπου χωρίς να έχει αλλάξει η κυβέρνηση δεν ξανάγινε. Η επιλογή του Κύπριου προέδρου αφήνει ακόμη πιο αλγεινές εντυπώσεις αν ληφθεί υπόψη ότι ο αποκλεισμός του- ιδίου κόμματος- επιτυχημένου Επιτρόπου με διεθνή αναγνώριση -και προηγουμένως αναγνωρισμένου πολιτικού στην Κύπρο- έγινε υπέρ της αδύναμης υποψηφιότητας της εκλεκτής του Στέλλας Κυριακίδου

Η προταθείσα εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να διεκδικήσει καλό χαρτοφυλάκιο και ως εκ τούτου είναι επιλογή που βλάπτει τα κυπριακά συμφέροντα- όπως και τα ελληνικά άλλωστε. Αρκεί να συγκρίνει κανείς τα βιογραφικά Στυλιανίδη- Κυριακίδου και να παραβάλλει το πολιτικό τους εκτόπισμα».

Ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου στην ιστοσελίδα anoixtoparathyro.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top