ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανατροπή στην υπόθεση του ΤΕΠΑΚ – Δεν λήφθηκε κατάθεση από τον άνθρωπο κλειδί

Ανατροπή στην υπόθεση του ΤΕΠΑΚ – Δεν λήφθηκε κατάθεση από τον άνθρωπο κλειδί

Απίστευτα είναι τα όσα αποκαλύπτει το TothemaOnline σχετικά με την υπόθεση που αφορά το σκάνδαλο του ΤΕΠΑΚ.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα φιάσκο της Εισαγγελίας αλλά και της Αστυνομίας σε ότι αφορά τις καταθέσεις αλλά και τις πρακτικές που ακολουθούν στο συγκεκριμένο θέμα. 

Στην σημερινή διαδικασία, η απόφαση του δικαστηρίου για προσωποκράτηση του δεύτερου υπόπτου στηρίχθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν γραπτές οδηγίες για την υπογραφή των συμβολαίων από το δεύτερο ύποπτο, ενώ από την άλλη οι ανακριτές της υπόθεσης δεν μπήκαν καν στον κόπο να λάβουν καταθέσεις από ανθρώπους κλειδιά. Επιδεικνύοντας αδράνεια, άφησαν ένα αθώο άνθρωπο να τεθεί υπό κράτηση, αφού το ανακριτικό τους έργο δεν ήταν επαρκές.

Το ThemaOnline, ανοίγει επιτακτικά το φάκελο του ΤΕΠΑΚ και μάλιστα προχωρά ένα ακόμη παρά πέρα σε σχέση με τις έρευνες, πράγμα το οποίο θα έπρεπε να έχει κάνει μέχρι στιγμής το ΤΑΕ Λεμεσού αλλά και το ΤΑΕ Αρχηγείου, με τη λήψη κατάθεσης από τον πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Ανδρεά Δημητρίου.

Πιάσαμε αδιάβαστους τόσο την Εισαγγελία όσο και την Αστυνομία , καθώς ο άνθρωπος κλειδί στην υπόθεση αυτή μας αποκαλύπτει όλα όσα πραγματικά συνέβησαν.

Το ToThemaOnline επικοινώνησε με τον πρώην Υπουργό κ. Δημητρίου, καλώντας τον να απαντήσει στο ερώτημα σχετικά με τις ενέργειες του δεύτερου υπόπτου, αλλά και πιάνου οδηγίες ακολουθούσε.

Αυτούσια η δήλωση του Πρωην Υπουργού Παιδείας Ανδρεά Δημητρίου για το τι άκρως συνέβαινε και από πού δόθηκαν οι εντολές για την υπογραφή των συμβολαίων.

Ερώτηση: «Κ. Δημητρίου, τελικά τι ακριβώς συνέβη με τα κτήρια του ΤΕΠΑΚ και ποιος έπαιρνε τις αποφάσεις για τα συμβόλαια;»

Αντρέας Δημητρίου: «Καταρχάς να σας πω, ότι υπάρχει μεγάλο κενό πληροφόρησης στο τι ακριβώς συνέβαινε τότε. Τότε υπήρχε μια μεικτή διυπουργική επιτροπή η οποία περιλάμβανε το Υπουργείο Παιδείας, το Υπ. Εσωτερικών, το Υπ. Οικονομικών, το Δήμου Λεμεσού και το Πανεπιστήμιο. Αυτή η επιτροπή συνεδρίαζε συχνότατα για τις αποφάσεις τις πολιτικές, για το πως θα αναπτυσσόταν το Πανεπιστήμιο. Όλα αυτά τίθονταν ενώπιον αυτής της επιτροπής.

Στην συνεχεία αυτές οι αποφάσεις πήγαιναν στην διοικούσα, όπου στην ουσία η διοικούσα επιτροπή ενέκρινε τις αποφάσεις αυτής διυπουργικής επιτροπής που μετείχαμε. Για να καταλάβατε αυτά που σας αναφέρω, κάθε έξι, με επτά μήνες βλέπαμε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εν λόγω αποφάσεις μας. Υπήρχε μια πολύκροτη διαδικασία και ιεραρχημένη, που ουσιαστικά αυτή η διυπουργική επιτροπή κατηύθυνε την διοικούσα επιτροπή του ΤΕΠΑΚ.

Αυτή η διυπουργική επιτροπή αποφάσιζε ποια κτήρια θα κοιτάξουμε, αποφάσιζε ακόμα και την διαπραγμάτευση του ενοικίου και στην συνεχεία προχωρούσαμε. Τότε την διαχείριση των υποθέσεων αυτών την είχε κατεξοχήν η διυπουργική επιτροπή, ούτε καν η διοικούσα. Στην διοικούσα απλώς πήγαινε ενημέρωση και απλώς υπήρχε κρίση ότι αυτά τα πράγματα τα χειριζόμαστε εμείς. Ο κ. Μαλλούππας τότε, τουλάχιστον μέχρι το 2008 που ήμουν εκεί, δεν ενεργούσε μόνος του, ούτε καν εγώ δεν ενεργούσα μόνος μου, ενεργούσαμε πάντα σε στενή συνεννόηση μέσα σε αυτή την διυπουργική επιτροπή.

Μάλιστα σε αυτή την επιτροπή, προήδρευε το Υπουργείο Εσωτερικών και μάλιστα ο Διευθυντής της Πολεοδομίας Γιάννης Παπαδόπουλος και ο διευθυντής του Κτηματολογίου. Επομένως, σας επαναλαμβάνω πως ο κ. Μαλλούππας, δεν ενεργούσε μόνος του, ούτε αυθαίρετα. Τα κτήρια τα εντόπιζε η επιτροπή αυτή και στην συνέχεια η διοικούσα επιτροπή ενημερωνόταν.

Ένα άλλο πράγμα που με ενοχλεί πάρα πολύ είναι το έκτος πραγματικότητας σχόλιο, ότι τάχα τo ΤΕΠΑΚ θα μπορούσε να χτίσει κτίριο αντί να ενοικιάζει. Το συγκεκριμένο θέμα, ήταν έκτος πολιτικής. Η πολιτική της Πολιτείας ήταν ότι το ΤΕΠΑΚ θα γίνει στο κέντρο της Λεμεσού και μάλιστα σε δυο φάσεις. Μάλιστα η δεύτερη φάση δεν υλοποιήθηκε ποτέ, γιατί ούτε το κτίριο της Αστυνομίας εγκαταλείφθηκε, ούτε της Τεχνικής Σχολής.

Η απόφαση για ενοικίαση κτηρίων στο κέντρο της Λεμεσού, ήταν απόφαση της ίδιας της Πολιτείας, όχι του ΤΕΠΑΚ. Ο κ. Μαλλούπας ήταν ένας διοικητικός υπάλληλος στον οποίο δίνονταν εντολές, αλλά οι εντολές αυτές ήταν απόρροια πολιτικών αποφάσεων, τις οποίες το Πανεπιστήμιο λάμβανε σε πολύ στενή συνεργασία. Ήταν πρότυπο η συνεργασία του Πανεπιστημίου με την Πολιτεία, δια της διυπουργικής επιτροπής. Μάλιστα να σας αναφέρω πως πολύ συχνά συνεδριάζαμε ακόμη και με τον Τάσο Παπαδόπουλου που ήταν τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Με αυτό τον τρόπο, ο κύριος Δημητρίου σκιαγράφησε την μέθοδο με την οποία λειτουργούσε η Επιτροπή σ’ ότι αφορά τις αποφάσεις, αλλά και τα μέρη που συνέβαλλαν σ’ αυτές.

Εντούτοις, η Αστυνομία, χωρίς να προχωρήσει στη λήψη σημαντικών καταθέσεων και χωρίς να έχει ενώπιον της, την ορθή εικόνα των γεγονότων αποφασίστηκε εν νυκτί να οδηγήσετε ένα αθώο άνθρωπο στα κρατητήρια.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top