ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Καταγγελίες για κακομεταχείριση αλόγων – «Αφήνονται για ώρες δεμένα στον ήλιο» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Καταγγελίες για κακομεταχείριση αλόγων – «Αφήνονται για ώρες δεμένα στον ήλιο» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επιστολή στον διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Χριστόδουλο Πίπη, απέστειλε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης για την ταλαιπωρία και στην κακή κατάσταση που βρίσκονται τα άλογα στην πλατεία Τροόδους..

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων, αναφέρει πως δέχθηκε πολλές καταγγελίες για την ταλαιπωρία και την κακή κατάσταση που βιώνουν τα άλογα που βρίσκονται στην πλατεία Τροόδους, έτσι ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης, απέστειλε επιστολή στον διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Χριστόδουλο Πίπη.

Στην επιστολή του ο κύριος Περδίκης ζητά να εξεταστούν οι καταγγελίες και να γίνουν οι δέουσες ενέργειες ως προνοεί η νομοθεσία, ενώ τονίζεται πως για ακόμη ένα καλοκαίρι καταγράφεται η κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Τροόδους.

«Πρόκειται για άλογα τα οποία βρίσκονται στην περιοχή της πλατείας Τροόδους για τουριστικούς λόγους και ιππασία – σήμα κατατεθέν της πλατείας εδώ και χρόνια – και για τα οποία συχνά το Κίνημα δέχεται καταγγελίες ότι δεν τυγχάνουν της απαιτούμενης φροντίδας.  Παλαιότερα είχαμε χειριστεί καταγγελίες για υπερβολική καταπόνηση ή για έλλειψη στεγάστρου που να προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες π.χ. ήλιο ή χαλάζι. Αυτή τη φορά η καταγγελία μιλά για κακή κατάσταση λόγω του πολύ κοντού σχοινιού που είναι δεμένα τόσες ώρες καθημερινά τα άλογα, ως επίσης ότι είναι εκτεθειμένα στον καυτό ήλιο», αναφέρει η ανακοίνωση του Κινήματος.

«Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι το τουριστικό προϊόν της Κύπρου δεν εμπλουτίζεται καθόλου λόγω της ύπαρξης αλόγων στην πλατεία του Τροόδους με ταλαιπωρημένα ζώα. Θεωρούμε ότι αυτή η άσχημη εικόνα πρέπει επιτέλους να τελειώσει οριστικά, ενώ αναμένουμε ότι οι καταγγελίες θα εξεταστούν το συντομότερο δυνατόν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top