ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Κατηγορούμενος έδινε χρήματα σε αρχιλοχία της ΥΚΑΝ – Κρίθηκε ένοχος

ΚΥΠΡΟΣ: Κατηγορούμενος έδινε χρήματα σε αρχιλοχία της ΥΚΑΝ – Κρίθηκε ένοχος

 Αρχιλοχίας της ΥΚΑΝ αντιμετώπισε κατηγορίες για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, κατάχρηση εξουσίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η υπόθεση, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» αφορούσε το 2012 -2013 όταν ο Αρχιλοχίας  είχε πάρει τα χρηματικά ποσά των €10.000, €1.396,99 και €418,98 προς όφελός του, από πρόσωπο ήταν κατηγορούμενος για κατοχή 1.630 γρ. κοκαΐνης. Σημαντικό να λεχθεί ότι τότε, εκκρεμούσε ποινική υπόθεση εναντίον του κατηγορούμενου για τα ναρκωτικά.

Ο 56χρονος Αρχιλοχίας της ΥΚΑΝ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε δύο ετών φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο συνήλθε ως Εφετείο, απέρριψε τις εφέσεις τόσο του κατηγορούμενου αρχιλοχία της ΥΚΑΝ για την καταδίκη του, όσο και της Αστυνομίας για την ποινή, επικυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, όπως παρουσιάστηκαν στην δικαστική διαδικασία, μετά από πληροφορία για εισαγωγή μεγαλύτερης ποσότητας ναρκωτικών, ο 56χρονος πρότεινε στον κατηγορούμενο, συνεργασία με στόχο τη σύλληψη του εμπόρου των ναρκωτικών, με αντάλλαγμα την προώθηση αιτήματος στο Γενικό Εισαγγελέα για αναστολή της ποινικής δίωξης και αυτός να χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο τους φαίνεται να είχαν αναπτύξει κάποιου είδους φιλίας και μάλιστα ο κατηγορούμενος για τα ναρκωτικά, φέρεται να έδωσε στον Αρχιλοχία διαφορά χρηματικά ποσά και δώρα.

 Εκεί όπου εντοπίζεται η διαφορά σύμφωνα με το δικαστήριο, είναι κατά πόσο αυτά δόθηκαν στα πλαίσια των «φιλικών» σχέσεων που αναπτύχθηκαν μεταξύ των δύο, ή κατά πόσο αποτελούσαν δεκασμό, δωροληψία και κατάχρηση εξουσίας.  

Το Εφετείο διαπίστωσε ότι η γνωριμία των δύο ξεκίνησε λόγω της υπόθεσης και δεν πέρασε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που να δικαιολογούσε την παροχή τέτοιων χρηματικών ποσών και με τέτοια ευκολία σε κάποιο άτομο που γνωρίζεις, κάτω από τις δοσμένες συνθήκες, για ένα μικρό χρονικό διάστημα. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top