ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών – Πολλά χρέη, μαζί με πολλά ακίνητα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών – Πολλά χρέη, μαζί με πολλά ακίνητα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την Πέμπτη 08/08 δόθηκαν στην δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων επηρεαζόμενων αξιωματούχων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας  της Βουλής.

Του Ανδρέα Πογιατζή 

Όπως προνοεί ο νόμος ο οποίος ψηφίστηκε το 2004, αναρτούνται οι δηλώσεις έλεγχου των περιουσιακών στοιχείων του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου της Βουλής, των Υπουργών, συμπεριλαμβανομένου και του Υφυπουργού, και των βουλευτών, συμπεριλαμβανομένων και των Ευρωβουλευτών, των τελευταίων μετά την πρόσφατη τροποποίηση του Νόμου αυτού (Γνωστός και ως «Ο Νόμος για το Πόθεν Έσχες»).

 

Νίκος Αναστασιάδης

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατέχει ακίνητη περιουσία αξίας 66.000 ευρώ, μεταφορικό μέσο αξίας 85.000 ευρώ. Δεν έχει οφειλές προς κάποια τράπεζα, ενώ οι απολαβές του ανέρχονται στις 231,540 για το έτος 2018.

Δημήτρης Συλλούρης

Ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης έχει στην κατοχή του γη αξίας 425.000 κοστολογημένη από το κτηματολόγιο και συνολικά 51 τίτλους ιδιοκτησίας. Οι περισσότεροι τίτλοι ιδιοκτησίας περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομικές δωρεές. Ο ακάθαρτος μισθός του φτάνει τις 129 χιλιάδες, ενώ οφείλει στον οργανισμό χρηματοδότησης στέγης 6.282 ευρώ.  

Νικόλας Παπαδόπουλος

Η αξία των 11 ακινήτων του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου υπερβαίνει το 1,5 εκ ευρώ ενώ κατέχει μεταφορικό όχημα αξίας 40.000. Διατηρεί μετοχές στην Suphire Holdings Public Ltd και στην Nextius Finance LNP Ltd. Δανείστηκε από την Ελληνική Τράπεζα το ποσό των 366 χιλιάδων ευρώ για στεγαστικό δάνειο. Τα εισοδήματα του για το έτος 2018 φτάνουν στις 81.000 από την βουλή των αντιπροσώπων, 24.000 από εισπρακτέα ενοίκια και 370 χιλιάδες από πώληση ακινήτου.

Χάρης Γεωργιάδης

Ο Υπουργός Οικονομικών κατέχει ακίνητη περιουσία αξίας 177 χιλιάδων και έχει καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου 34 χιλίαδες ευρώ και στην Ελληνική Τράπεζα 15,000 ευρώ. Τα συνολικά εισοδήματα του από τον Ιούνιο του 2013 όπου ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μέχρι και τον Μάη του 2018 ανέρχονται στις 435 χιλιάδες

 

Αβέρωφ Νεοφύτου

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ έχει 7 τίτλους ιδιοκτησίας, 4 από αυτές τις περιουσίες είναι υποθηκευμένες, οι πλείστες περιήλθαν στην κατοχή του από συγγενικό πρόσωπο.  Οι καταθέσεις του είναι 587 ευρώ στην Ελληνική Τράπεζα και 100,183 ευρώ στην Eurobank. Για το έτος 2018, ο πρόεδρος το ΔΗΣΥ είχε εισοδήματα 148,850 ευρώ.Ο Αβέρωφ Νεοφύτου έχει αρκετές οφειλές και συγκεκριμένα σε 7 διαφορετικές τράπεζες.

 

Μαρίνος Σιζόπουλος

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ έχει καταθέσεις στην Ελληνική Τράπεζα αξίας 20.000 ενώ οφείλει να αποπληρώσει 70.000 για προσωπικό δάνειο.

Χρίστος Χρίστου

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ έχει οφειλές ύψους 241 χιλίαδων στην Τράπεζα Κύπρου και 32.380 στην Ελληνική Τράπεζα, πρώην Συνεργατικό. Τα δάνεια αυτά έγιναν για αγορά κατοικίας και για την εξασφάλιση τους υποθήκευσε 3 τίτλους ιδιοκτησίας, οι οποίοι περιήλθαν στην κατοχή του από δωρεές. Επίσης κατέχει μεταφορικά οχήματα αξίας 12 χιλιάδων ευρώ.

 

Εδώ ο σύνδεσμος για τις δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων όλων των επηρεαζόμενων αξιωματούχων

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top