ΔΙΕΘΝΗ

Επιβραδύνθηκε στο 2% η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το β΄ τρίμηνο

Επιβραδύνθηκε στο 2% η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το β΄ τρίμηνο

Επιβράδυνση παρουσίασε το δεύτερο τρίμηνο του 2019, η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, αλλά η ισχυρότερη αύξηση των καταναλωτικών δαπανών κατά τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια εν μέσω μιας ισχυρής αγορά εργασίας, θα μπορούσε να μετριάσει τις προσδοκίες των αγορών για ύφεση της οικονομίας.

 
 Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,0%, ανακοίνωσε το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου, σε μια δεύτερη εκτίμηση του ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου.

Η αύξηση του ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου αποτελεί αναθεώρηση προς τα κάτω από το ρυθμό ανάπτυξης 2,1% που ανέμενε τον περασμένο μήνα το Υπουργείο. Η μικρή αναθεώρηση προς τα κάτω ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες των οικονομολόγων.
 
Επίσης, η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,1% το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου και κατά 2,6% το πρώτο εξάμηνο του έτους.
 
Η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ που συνεχίζεται για 11ο συνεχόμενο έτος, απειλείται από τον μακροχρόνιο εμπορικό πόλεμο της Κυβέρνησης Τραμπ με την Κίνα, η οποία έχει υποβαθμίσει τις επιχειρηματικές επενδύσεις και τις κατασκευές.
 
Ενώ τα στοιχεία για τις κατασκευές και την κατοικία υποδηλώνουν ότι η οικονομία συνέχισε να επιβραδύνεται στις αρχές του τρίτου τριμήνου, οι ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες, υποστηριζόμενες από το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στα τελευταία σχεδόν 50 χρόνια, μείωσαν τις ανησυχίες για επερχόμενη ύφεση στην αμερικανική οικονομία.
 
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) μείωση το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο της κατά 25 μονάδες βάσης τον περασμένο μήνα, για πρώτη φορά από το 2008, επικαλούμενη τις εμπορικές εντάσεις και την επιβραδυνόμενη ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας. Οι αγορές αναμένουν ακόμη μια μείωση των επιτοκίων, κατά 25 μονάδες βάσης, στην διήμερη συνεδρία της Fed στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top