ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για στημένη προσφορά από οργανισμό του Δημοσίου – «Υπάρχουν ευρήματα» μας αναφέρθηκε από την Ελεγκτ. Υπηρεσία

Καταγγελία για στημένη προσφορά από οργανισμό του Δημοσίου – «Υπάρχουν ευρήματα» μας αναφέρθηκε από την Ελεγκτ. Υπηρεσία

Προκύπτουν ζητήματα σε σχέση με την υπόθεση που αποκάλυψε το ThemaOnline (27/09) και αφορά προκήρυξη προσφορών για ενοικίαση ή αγορά κτηρίου από το Γραφείο του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ).

Του Φάνη Μακρίδη

Όπως είχαμε αποκαλύψει, στην Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας καταγγέλθηκε πως ο εν λόγω οργανισμός δημοσίου δικαίου φέρεται να προσυνεννοήθηκε τον περασμένο Μάρτιο (2019) με ιδιωτική εταιρεία ώστε να προσαρμόσει στα μέτρα της τελευταίας προσφορά για ενοικίαση ή αγορά κτηρίου. Προσφορά που εν τέλει προκηρύχθηκε τον Ιούλιο, τέσσερις μήνες αργότερα.


Αρμόδια πηγή από την Ελεγκτική Υπηρεσία μας ανέφερε: «Η Ελεγκτική Υπηρεσία ήδη ασχολείται με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τον συγκεκριμένο οργανισμό και υπάρχουν σχετικά ευρήματα, που εξετάζονται και στα οποία προστέθηκε και η δική σας αποκάλυψη».

Το e-mail που αποκαλύψαμε την Τρίτη (27/08), στάλθηκε από λειτουργό του ΓΕΡΗΕΤ στον διευθυντή κτηματικής εταιρείας στις 14 Μαρτίου του 2019 και καταδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας τα ακόλουθα:

(1) ο Επίτροπος και ο Βοηθός Επίτροπος του ΓΕΡΗΕΤ προγραμμάτισαν να έχουν συνάντηση (19/03/2019) σε κτήριο που τους ενδιαφέρει με άνθρωπο της κτηματικής εταιρείας στην οποία ανήκει το ακίνητο
(2) η λειτουργός του ΓΕΡΗΕΤ ζητά να μάθει από τον εκπρόσωπο της εταιρείας ποιοι όροι της προσφοράς που πρόκειται να προκηρυχθεί (σημ. προκηρύχθηκαν τον Ιούλιο) δεν βολεύουν την εταιρεία του για να προσαρμοστούν αναλόγως.

Αυτούσιο το μήνυμα που στάλθηκε από το ΓΕΡΗΕΤ:

«Χαίρετε κύριε Κ.,

Επικοινωνώ μαζί σας εκ μέρους του Γραφείου του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Σε συνέχεια της απάντησής σας σε σχετικά με το ερώτημά μου για τελικά κατασκευαστικά σχέδια και προδιαγραφές, θα ήθελα να θέσω το πιο κάτω ερώτημα.

Αν μπορείτε μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 19/3/19 που θα γίνει η επιτόπια συνάντηση στο χώρο του κτιρίου, με παρόντες τον Επίτροπο και τον Βοηθό Επίτροπο ή κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, να μας ενημερώσετε κατά πόσον μπορείτε να συμμορφωθείτε με τους όρους που είχαν καθοριστεί στην προηγούμενή μας προκήρυξη μας για ενοικίαση κτιρίου (επισυνάπτονται) και μια αρχική εκτίμηση για την επιπρόσθετη επιβάρυνση στο προτεινόμενο ενοίκιο του κτιρίου για την υλοποίησή τους από την ομάδα σας.

Θα θέλαμε επίσης να καταγράψετε με ποιες από τις προδιαγραφές αυτές δεν μπορείτε να συμμορφωθείτε, ώστε να τροποποιήσουμε κατάλληλα τους όρους στην επόμενη προκήρυξή μας.

Σας ευχαριστώ και είμαι στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις για το πιο πάνω θέμα».

To ThemaOnline είχε μιλήσει με την αρμόδια λειτουργό του ΓΕΡΗΕΤ που είχε αποστείλει το e-mail, αλλά και με τον Επίτροπο Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Γιώργο Μιχαηλίδη. Η πρώτη είχε αρνηθεί την ύπαρξη τέτοιου e-mail, ενώ ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε άγνοια (αν και του είχε κοινοποιηθεί), διατυπώνοντας ωστόσο τη θέση πως η εν λόγω εταιρεία εν τέλει δεν υπέβαλε προσφορά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top