ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καίει» τον διευθυντή το Υπουργείο – «Δεν είναι αποδεκτές τέτοιες συμπεριφορές»

«Καίει» τον διευθυντή το Υπουργείο – «Δεν είναι αποδεκτές τέτοιες συμπεριφορές»

Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο παιδείας σχετικά με το συμβάν που σημειώθηκε την Παρασκευή 06/08 σε Λύκειο της Επαρχίας Λευκωσίας. Το Υπουργείο «καίει» τον διευθυντή ο οποίος υπεραμύνθηκε της πράξης του, να διώξει δηλαδή μαθήτρια που φορούσε μαντίλα, στηριζόμενος στην νομοθεσία.

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) καταδικάζει αυθαίρετες πολιτικές που εκπορεύονται από Διευθύνσεις Σχολείων και βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την εκπεφρασμένη εκπαιδευτική πολιτική του ΥΠΠΑΝ, η οποία σέβεται την προσωπικότητα του κάθε μαθητή ανεξαρτήτως οποιασδήποτε ιδιαιτερότητας, ταυτότητας και πεποιθήσεων.

Αυτό σημειώνει το Υπουργείο Παιδείας σε γραπτή του ανακοίνωση, «τονίζοντας εμφαντικά ότι δεν είναι αποδεκτές τέτοιες συμπεριφορές και ως εκ τούτου θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή».

Προσθέτει ότι «το εκπαιδευτικό μας σύστημα διακρίνεται για την ανεκτικότητα, την πολυπολιτισμικότητα, τον σεβασμό στη διαφορετική έκφραση και την ελευθερία του λόγου καθώς και την ανάπτυξη αντιρατσιστικής συνείδησης».

Επί του συγκεκριμένου περιστατικού σε Λύκειο της Επαρχίας Λευκωσίας, το ΥΠΠΑΝ, αναφέρει ότι «από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε η ύπαρξη του συμβάντος, διέταξε διερεύνησή του για να έχει ακριβέστερη εικόνα, έτσι ώστε να προχωρήσουμε,  στις ενδεδειγμένες ενέργειες που απορρέουν από τη νομοθεσία».

Το ΥΠΠΑΝ, εξηγεί, περαιτέρω, ότι «μέσα στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του πολιτικής, εφαρμόζει προγράμματα ανάπτυξης και επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού του σχετικά με δεξιότητες, στάσεις και συμπεριφορές μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών καθώς και προγράμματα αντιρατσιστικής πολιτικής».

Ιδιαίτερη δε προσοχή επιδεικνύει στην κατάρτιση των Διευθυντικών στελεχών των σχολικών μονάδων με συγκεκριμένα προγράμματα διαχείρισης της σχολικής μονάδας και του ανθρώπινου δυναμικού της, καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top