ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Συναγερμός στην Λέρο – Κλάπηκε στρατιωτικός εξοπλισμός

ΕΛΛΑΔΑ: Συναγερμός στην Λέρο – Κλάπηκε στρατιωτικός εξοπλισμός

Σημαντικά αποθέματα στρατιωτικού εξοπλισμού έχουν κλαπεί από μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο.

Συγκεκριμένα έχουν κλαπεί δύο εκτοξευτήρες αντιαρματικών ρουκετών, 22 χειροβομβίδες και αγνώστος αριθμος πολεμικού υλικού (ρουκέτες, εκρηκτικά) και η Αστυνομία μαζί με τις στρατιωτικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η τελευταία καταγραφή φέρεται να έχει γίνει στις 31 Δεκεμβρίου 2018 από τον προηγούμενο διαχειριστή της αποθήκης, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα αν πράγματι υπήρξε πλήρης καταμέτρηση ή τυπική καταγραφή.

Η απώλεια του στρατιωτικού εξοπλισμού εντοπίστηκε κατά την διαδικασία παράδοσης – παραλαβής στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) και παραμένει άγνωστο τι ακριβώς έχει συμβεί.

Στελέχη του Υπουργείου ανέφεραν πως ο εξοπλισμός βρισκόταν  σε χώρο απόλυτα ελεγχόμενο με ειδικούς κωδικούς πρόσβασης και κάμερες, ενώ δεν εμφανίζονται ίχνη διάρρηξης.

Στην εν λόγω ναυτική βάση υπηρετεί μικρός αριθμός οπλιτών περίπου 10-15 στο σύνολο.

Το ζητούμενο τώρα είναι να διαφανεί πότε κλάπηκε ο εξοπλισμός και αν έχει υπάρξει ορθή καταγραφή των βλημάτων που μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί σε στρατιωτικές ασκήσεις και να εμφανίζεται έτσι σε κάποιο από αυτά τα υλικά τεχνητή έλλειψη.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την ΕΛ.ΑΣ και την συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top