ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιδιάκεθ: «Πολλή ποιότητα η Ομόνοια, πρόκληση για εμάς» – Γκονζάλες: «Αυτά είναι τα κλειδιά για τη νίκη»

Ιδιάκεθ: «Πολλή ποιότητα η Ομόνοια, πρόκληση για εμάς» – Γκονζάλες: «Αυτά είναι τα κλειδιά για τη νίκη»

Συνέντευξη Τύπου ενόψει του Κυριακάτικου (15/09) ντέρμπι στην «Αρένα» ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ομόνοια, παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής (13/09) ο προπονητής της Λαρνακιώτικης ομάδας, Ιμανόλ Ιδιάκεθ.

Τους παίκτες εκπροσώπησε ο Μικέλ Γκονζάλες, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

«Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο που ξεκίνησε πολύ καλά στο πρωτάθλημα.
Αν όμως κάνουμε το παιχνίδι μας, τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε. Παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Η συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό, θα είναι σίγουρα σημαντική για εμάς, ενώ κλειδί για την εξέλιξη του αγώνα, θα είναι να ακολουθήσουμε το πλάνο μας και να καταφέρουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας.

Η Ομόνοια είναι μία καινούρια ομάδα, ποιοτική, ειδικά στη μέσοεπιθετική γραμμή και χρειάζεται να παίξουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο για να κερδίσουμε».
Στη συνέχεια, πήρε την «σκυτάλη» ο Βάσκος τεχνικός, Ιμανόλ Ιδιάκεθ, ο οποίος ανέφερε:
«Είναι το πρώτο ντέρμπι της νέας σεζόν για εμάς και μία ωραία πρόκληση. Θεωρώ ότι η ομάδα είναι έτοιμη και είναι θετικό που επέστρεψαν όλοι οι διεθνείς σε καλή κατάσταση και χωρίς τραυματισμούς.
Έχουμε αναλύσει τα δύο παιχνίδια που έδωσε στο πρωτάθλημα η Ομόνοια και είδαμε ότι έχει σίγουρα πολλή ποιότητα. Έχει μεγάλο μπάτζετ και πάρα πολύ καλούς παίκτες.
Ο Μίκου για παράδειγμα, είναι ένας μεγάλος παίκτης που έμεινε στον πάγκο και αυτό δείχνει την ποιότητα του ροστερ της Ομόνοιας.
Ο Μοϊσόφ θα είναι σίγουρα εκτός. Ο Τολεμές είναι καλύτερα, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε, ενώ ο Ακοράν ανέβασε ρυθμό και μάλλον θα είναι έτοιμος. Ο Κιβενι θα είναι εκτός αποστολής, αφού δέχθηκε κλωτσιά στην προπόνηση και τραυματίστηκε».
Σε ερώτηση για το πως κρίνει το φετινό ροστερ σε σχέση με το περσινό, είπε:
«Δεν μπορώ να το απαντήσω τώρα αυτό. Στο τέλος της σεζόν θα φανεί αν έχουμε φέτος πιο ποιοτικό ρόστερ. Είχαμε σημαντικές αλλαγές με την αποχώρηση Λαρένα και το γεγονός ότι σταμάτησε ο Καταλά. Πήραμε ένα νεαρό στη θέση του Λαρένα τον Σπόλιαριτς, ο οποίος θέλει χρόνο και θα τον στηρίξουμε. Κάναμε καλές μεταγραφές και έχουμε ποιότητα, αλλά πρέπει να το δείξουμε και στο γήπεδο».
Για το ότι πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον δύο Κύπριοι παίκτες στην ενδεκάδα σε κάθε παιχνίδι για να μην πληρώνει πρόστιμο η ομάδα του, ανέφερε:
«Έχω πολλά στο μυαλό μου και ήθελα να τα πω εδώ και καιρό. Λατρεύω την Κύπρο και τους Κύπριους, αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ αυτό τον κανονισμό. Την ίδια στιγμή που πληρώνει μία ομάδα που δεν παίζουν δύο Κύπριοι στην ενδεκάδα, παίζουν στην Εθνική ομάδα κάποιοι παίκτες που δεν είναι Κύπριοι. Είναι ένας κανονισμός που βολεύει τις ομάδες που έχουν περισσότερα χρήματα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσεις τους Κυπρίους, όπως το να γίνουν καλύτερα γήπεδα, να δώσουμε έμφαση στις ακαδημίες και άλλα».
Για το αν η ΑΕΚ είναι έτοιμη να κατακτήσει φέτος το πρωτάθλημα, είπε:
«Πιστεύω ναι. Μεγαλώσαμε σε όλους τους τομείς και αλλάζει η νοοτροπία και το πνεύμα στην ομάδα. Πρέπει όμως να το δείχνουμε στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι, όχι μόνο στη θεωρία».
Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top