ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κυπριακό Ποδόσφαιρο: Έχετε μεγάλη ευθύνη για αυτή την… ΚΑΤΑΝΤΙΑ – Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας

Κυπριακό Ποδόσφαιρο: Έχετε μεγάλη ευθύνη για αυτή την… ΚΑΤΑΝΤΙΑ – Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας

Ο τίτλος της σημερινής αρθρογραφίας μας είναι με… αφορμή τα όσα παρακολουθήσαμε το πρωί της Κυριακής (22-09) σε παιχνίδι για το γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Αγώνας τηλεοπτικός μεταξύ Λευκοθέα Λατσιών – Pyrgos Limassol FC Women στο «ουδέτερο» γήπεδο (παρακαλώ) της Λακατάμιας. Άλλο και τούτο να συμβαίνει στον προγραματισμό της ΚΟΠ, να υπάρχει κανονικά γήπεδο, έδρα της Λευκοθέας και να καλείται να δώσει το εντός έδρας παιχνίδι της σε ουδέτερο γήπεδο για να μεταδοθεί τηλεοπτικά.  Να σημειωθεί ότι δεν γίνεται αυτό για πρώτη φορά, έγινε και στο παρελθόν, ενώ σύμφωνα και με το τι έχει ανακοινώσει η ΚΟΠ για αυτή τη σεζόν, το ντέρμπι Pyrgos Limassol FC Women – Απόλλων Ladies, θα διεξαχθεί στο κοινοτικό γήπεδο Ερήμης, και όχι σε αυτό του Πύργου.

Επειδή η ΚΟΠ θέλει να προβάλει με αυτόν τον τρόπο το γυναικείο ποδόσφαιρο, ίσως και για δικά της συμφέροντα, πέρα από τις γυναικείες ομάδες, ωθεί ομάδες να… μετακομίζουν για τα παιχνίδια που θέλει η ομοσπονδία να δείχνει τηλεοπτικά.  Θα μπορούσε, κάλλιστα, να μεταδοθεί άλλο παιχνίδι ζωντανά με γηπεδούχο ομάδα που να μπορεί να γίνει ζωντανή κάλυψη αγώνα στο δικό της γήπεδο, και όχι να καλείται ομάδα να «ξενιτεύεται» για έναν αγώνα.

Όπως και να ΄χει, λοιπόν, το πρωινό της Κυριακής έγινε το προαναφερθέν παιχνίδι στο γήπεδο της Λακατάμιας.  Σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο, σε ένα γήπεδο όπου εδώ και χρόνια το χρησιμοποιούν αρκετές ομάδες, έγιναν κάποια περιστατικά που όποιος είδε το παιχνίδι Λευκοθέα – Pyrgos σίγουρα θα τα έχει παρατηρήσει και θα έχουν δείξει την κατάντια που ζούμε ως Κυπριακό ποδόσφαιρο γενικότερα το 2019.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα υπήρξε σοβαρός τραυματισμός της διεθνούς Κύπριας επιθετικού της Pyrgos Limassol Women FC, Άντρης Βιολάρη.

Ο τραυματισμός της Βιολάρη έγινε περίπου στον χώρο του γηπέδου, όπου είναι η πιο πάνω φωτογραφία που εξασφαλίσαμε…

Άμεσα έτρεξαν παίκτριες αλλά και το τιμ της Pyrgos Limassol για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες της παίκτριας που… σφάδαζε από τους πόνους.  Μάλιστα δε, αν και πληροφορηθήκαμε ότι στο γήπεδο υπήρχε φορείο, εντούτοις, ουδείς… συγκινήθηκε να το πάρει και να το μεταφέρει στο σημείο όπου ήταν κάτω στον αγωνιστικό χώρο η παίκτρια, με τον γυμναστή της Pyrgos Limassol Women FC να την παίρνει στα χέρια του και να την μεταφέρει εκτός αγωνιστικού χώρου, μπροστά από τον πάγκο της ομάδας του.

Τα γεγονότα, πάντως, είτε αυτό που έγινε σήμερα, είτε και στο παρελθόν (υπήρξαν και άλλοι σοβαροί τραυματισμοί σε αυτό το γήπεδο), όπως δη και σε άλλα τέτοια, παρόμοια, γήπεδα που δεν έχουν ιδανικό, κατάλληλο αγωνιστικό χώρο, αφήνονται από τους αρμόδιους φορείς, ομοσπονδίες, οργανισμούς, να διεξάγονται κανονικά αγώνες.

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι που κρατάνε και το… μαχαίρι και το κόκκαλο, στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, για να μην βλέπουμε παρόμοια σκηνικά.  Να μην τραυματίζονται σοβαρά αθλητές και αθλήτριες… Να μην γινόμαστε και τηλεοπτικώς ζωντανά ρεζίλι να μην υπάρχει ένας να μεταφέρει το φορείο προς το σημείο του τραυματία για να τον μεταφέρει εκτός χώρου…

ΚΟΑ, ΚΟΠ, Πολιτεία, άλλοι αρμόδιοι φορείς, είστε εδώ…; Ζείτε σε αυτόν τον τόπο; Βλέπετε τι γίνεται; Τι άλλο περιμένετε για να πάρετε μέτρα…;

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top