ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απόλυτη η Ίντερ – ΣΟΚ για τη Νάπολι!

Απόλυτη η Ίντερ – ΣΟΚ για τη Νάπολι!

Με γκολ του Ντ’ Αμπρόσιο η Ίντερ επικράτησε 1-0 της Λάτσιο και παρέμεινε στην κορυφή της Serie A, έχοντας 15 πόντους. Σημαντική απώλεια για την Νάπολι που ηττήθηκε 1-0 από την Κάλιαρι εντός έδρας.

Με σκόρερ τον Ντ’ Αμπρόσιο η Ίντερ πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 απέναντι στην Λάτσιο και οδηγεί την κούρσα στο ιταλικό πρωτάθλημα μετά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Οι «νερατζούρι» ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και δίκαια πήραν το τρίποντο. Αντίθετα δεν τα κατάφερε η Νάπολι. Οι «παρτενοπέι» με τον Κώστα Μανωλά βασικό, δεν μπόρεσαν να κάμψουν την αντίσταση της Κάλιαρι που με τον Λούκας Κάστρο στο 88’ πήρε μια τεράστια νίκη για ν’ αφήσουν την Νάπολι στην 4η θέση, κάτω και από την Αταλάντα.

Η Ίντερ βρήκε τον τρόπο ν’ ανοίξει το σκορ στο 23ο λεπτό, όταν ο Μπιράγκι σέντραρε από τα αριστερά με το δεξί πόδι και ο Ντ’ Αμπρόσιο που έκανε κίνηση στην πλάτη του αντίπαλου και με κεφαλιά νίκησε τον Στρακόσα για το 1-0 στο 23’. Κάπου εκεί το ματς άνοιξε με την Λάτσιο ν’ απειλεί με τον Κορέα και τον Χαντάνοβιτς ν’ αποκρούει. Στο 26’ σουτ του Λουκάκου πέρασε λίγο έξω από την εστία, ενώ και στο 34΄ο Κορέα βρήκε τον Σλοβένο πορτιέρε της Ίντερ σε ετοιμότητα. Στο 45’ ο Μπάστος έκανε έξοχη κίνησε και σουτ με το δεξί, αλλά ο Χαντάνοβιτς σταμάτησε την μπάλα με το ένα χέρι.

Μεγάλη διπλή ευκαιρία έχασε η Ίντερ στο 59΄με τον Στρακόσα να σταματά πρώτα τον Μπαρέλα που έκανε προσωπική προσπάθεια και τον Πολιτάνο που σούταρε στην επαναφορά, αλλά ο πορτιέρε της Λάτσιο είχε πάλι απάντηση. Στο 72’ σουτ του Λουκάκου πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Στρακόσα.

Η Νάπολι γνώρισε οδυνηρή ήττα που της ψαλιδίζει από νωρίς τα όνειρα για τίτλο. Η Νάπολι έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γιορέντε στο 87’ να σκοράρει και αμέσως μετά με κεφαλιά ο Λούκας Κάστρο από σέντρα του Νάντες. Κι επειδή ενός κακού μύρια έπονται, αποβλήθηκε και ο Κουλιμπαλί για διαμαρτυρία. Με αυτή τη νίκη η ομάδα της Σαρδηνίας έφτασε τους εννέα πόντους και συγκατοικεί με τους Ναπολιτάνους.

Με γκολ του Πετσέλα και του Κιέζα, η Φιορεντίνα πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με 2-1 απέναντι στην Σαμπντόρια, που μείωσε προς το τέλος με τον Μπονατσόλι. Σημαντική νίκη για την Λέτσε εκτός έδρας απέναντι στην Σπαλ με 3-1. Ο Μανκόσου ευστόχησε δύο φορές από την άσπρη βούλα, ενώ ο Καλντερόνι στο 47’ είχε δώσει προβάδισμα στους «λύκους».

Η Πάρμα είδε δύο τέρματα του Ζερβινιό να μην μετρούν και σα να μην έφτανε αυτό, ο Ινγλέζε έχασε πέναλτι στο 74’, αλλά στο 90+5′ ο Μπουράμπια χάρισε τη νίκη με 1-0 στους «παρμέντσι». Η Τζένοα έμεινε στο 0-0 με την Μπολόνια, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν και αυτοί πέναλτι με τον Σανσόνε.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Τρίτη 24/9
Βερόνα-Ουντινέζε 0-0

Μπρέσια-Γιουβέντους 1-2
(4′ Ντοναρούμα – 40′ αυτ. Τσάνσελορ, 63′ Πιάνιτς)

Τετάρτη 25/9 (22:00)
Ρόμα-Αταλάντα 0-2
(70′ Zαπάτα, 90′ Ντε Ρουν)

Σπαλ-Λέτσε 1-3
(17’ Ντι Φραντσέσκο – 11’ πεν. , 73’ πεν. Μανκόσου, 47’ Kαλντερόνι)
Πάρμα-Σασουόλο 1-0

(90+5′ Μπουράμπια)
Νάπολι-Κάλιαρι 0-1
(88′ Λούκας Κάστρο)
Ίντερ-Λάτσιο 1-0
(23’ Ντ’ Αμπρόσιο)
Τζένοα-Μπολόνια 0-0
Φιορεντίνα-Σαμπντόρια 2-1
(31’ Πετσέλα, 57’ Κιέζα – 79’ Μπονατσόλι)

Πέμπτη 26/9
Τορίνο-Μίλαν (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (6η)

Σάββατο 28/9
Γιουβέντους-Σπαλ (16:00)
Σαμπντόρια-Ίντερ (19:00)
Σασουόλο-Αταλάντα (21:45)

Κυριακή 29/9
Νάπολι-Μπρέσια (13:30)
Λάτσιο-Τζένοα (16:00)
Λέτσε-Ρόμα (16:00)
Ουντινέζε-Μπολόνια (16:00)
Κάλιαρι-Βερόνα (19:00)
Μίλαν-Φιορεντίνα (21:45)

Δευτέρα 30/9
Πάρμα-Τορίνο (21:45)

Πηγή: Sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top