ΚΟΣΜΟΣ

Τα είπαν τηλεφωνικά Ομπάμα και Ερντογάν – Κοινές προσπάθειες για την ασφάλεια στο Ιράκ και τη Συρία

Τα είπαν τηλεφωνικά Ομπάμα και Ερντογάν – Κοινές προσπάθειες για την ασφάλεια στο Ιράκ και τη Συρία

«Την συνεχιζόμενη συνεργασία στον αγώνα εναντίον του ISIL και τις κοινές προσπάθειες να φέρουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στο Ιράκ και τη Συρία», συζήτησαν χθες τηλεφωνικά ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κι ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου.

«Οι δύο ηγέτες εξέτασαν το πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού μελών της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης. Συζήτησαν τις προσπάθειες για την εμβάθυνση της συνεργασίας για ανακοπή της ροής των ξένων μαχητών και ο Πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε εκτίμηση για τις θετικές προσπάθειες της Τουρκίας στο θέμα αυτό. Ο Πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συνεχή υποστήριξη της Τουρκίας προς σχεδόν δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία».

Τέλος, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για τις τελευταίες εξελίξεις στην Υεμένη και την Ουκρανία και τις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά σε αυτά και άλλα περιφερειακά θέματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top