ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ομάδες που διέπρεψαν παρά την απαγόρευση μεταγραφών (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ομάδες που διέπρεψαν παρά την απαγόρευση μεταγραφών (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μπορεί μια ομάδα να σταθεί αξιοπρεπώς στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της χωρίς να έχει κάνει προηγουμένως μεταγραφές ξένων ή/και γηγενών παικτών; Μοιάζει με βόλτα με τρενάκι του τρόμου σε αχαρτογράφητα ποδοσφαιρικά νερά, όμως μια τέτοια ποινή έχει αποδειχθεί αρκετές φορές ένα ‘blessing in disguise’, ένα καλά κρυμμένο ‘δώρο’ που εξωτερικά μοιάζει με πλήγμα. Η απαγόρευση μεταγραφών είναι μια ποινή που έχει επιβληθεί σε κορυφαίες δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, για να τις κάνει, τελικά, ακόμα πιο ισχυρές. Πάμε να δούμε πώς και πού συνέβη κάτι τέτοιο.

Τσέλσι (2009, 2019)

Κατά την αναμέτρηση Μαρσέιγ - Τσέλσι, ο Γκαέλ Κακουτά σκοράρει και ο συμπαίκτης του, Τζον Τέρι πανηγυρίζει.
Κατά την αναμέτρηση Μαρσέιγ – Τσέλσι, ο Γκαέλ Κακουτά σκοράρει και ο συμπαίκτης του, Τζον Τέρι πανηγυρίζει.  ASSOCIATED PRESS

Πριν από 10 χρόνια, η ‘πέτρα του σκανδάλου’ ήταν η μεταγραφή του Γκαέλ Κακουτά από τη Λανς. Τότε, η FIFA είχε κατηγορήσει την Τσέλσι για χειραγώγηση της μεταγραφής και πίεση προς τον παίκτη, ώστε να τερματίσει το συμβόλαιό του με τη γαλλική ομάδα. Η απαγόρευση επιβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009, με ισχύ για δυο μεταγραφικές περιόδους, αλλά η Τσέλσι, ύστερα από διαπραγματεύσεις με τη Λανς, οδηγήθηκε σε συμβιβασμό, πληρώνοντας στη γαλλική ομάδα αποζημίωση της τάξης των 793.000 λιρών. Η απαγόρευση ήρθη τον Ιανουάριο του 2010, αν και η Τσέλσι δεν προχώρησε σε μεταγραφή. Η σεζόν ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του FA Cup από τους Μπλε.

Ρόμα (2004)

Ο αρχηγός της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι κοντρολάρει τη μπάλα ενώ τον κυνηγά ο Ρομπέρτο Μπαρόνιο της Κιέβο Βερόνα.
Ο αρχηγός της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι κοντρολάρει τη μπάλα ενώ τον κυνηγά ο Ρομπέρτο Μπαρόνιο της Κιέβο Βερόνα.  AP

Ντανιέλε ντε Ρόσι, Νταμιάνο Τομάζι, Λεάντρο Κουφρέ, Βιντσέντζο Μοντέλα, Αντόνιο Κασάνο και ο (δικός μας) Τραϊανός Δέλλας επάνδρωναν μια σπουδαία ομάδα, υπό την καθοδήγηση του αρχηγού Φραντσέσκο Τότι. Η σεζόν 2004-2005, όμως, βρήκε τη Ρόμα σε ένα δύσκολο φεγγάρι. Η Οσέρ κατηγόρησε την ομάδα της Ρώμης πως ‘έκλεψε’ τον Φιλίπ Μεξές από το ρόστερ της και η FIFA συμφώνησε, επιβάλλοντας μονοετή αποκλεισμό μεταγραφών στους Ρωμαίους. Με τη φυγή του προπονητή Φάμπιο Καπέλο για τη Γιουβέντους αλλά και την αποχώρηση των Έμερσον και Βάλτερ Σάμουελ, οι Ρωμαίοι έδειχναν ευάλωτοι. Η 8η θέση στο πρωτάθλημα έμοιαζε με αποτυχία, η διεκδίκηση όμως του Κυπέλλου Ιταλίας από την Ίντερ, έφερε την ομάδα στο Κύπελλο UEFA και έδειξε σε όλους ότι παρέμεινε ανταγωνιστική.

Ρεαλ Μαδρίτης (2016)

O Αλβάρο Μοράτα με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης πανηγυρίζει την επίτευξη γκολ κόντρα στη Ντεπορτίβο, σε αναμέτρηση του ισπανικού πρωταθλήματος.
O Αλβάρο Μοράτα με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης πανηγυρίζει την επίτευξη γκολ κόντρα στη Ντεπορτίβο, σε αναμέτρηση του ισπανικού πρωταθλήματος.  AP

Τον Ιανουάριο του 2016, η Ρεάλ Μαδρίτης ζούσε το δράμα του transfer ban με τις ίδιες κατηγορίες για τις οποίες τιμωρήθηκε φέτος η Τσέλσι. Ο αποκλεισμός αρχικά αφορούσε δυο μεταγραφικές περιόδους, αλλά ύστερα από έφεση που άσκησαν οι Μαδριλένοι, μειώθηκε κατά μια περίοδο και αφορούσε πια μόνο αυτήν του Ιανουαρίου 2017. Κατά τη διάρκεια αυτής της δικαστικής περιπέτειας, ο Αλβάρο Μοράτα έγινε η μοναδική νέα προσθήκη της ομάδας (επέστρεψε από τη Γιουβέντους κατόπιν ειδικής συμφωνίας που υπήρχε), η οποία έζησε μια από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας της, κερδίζοντας το πρωτάθλημα Ισπανίας και το Champions League.

Ατλέτικο Μαδρίτης (2016)

O Αντουάν Γκριζμάν περνάει τον γκολκίπερ της Μαρσέιγ Στιβ Μανταντά, ενώ τον παρακολουθεί ο Τζόρνταν Αμάβι, κατά τη διάρκεια του τελικού του Europa League, μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Μαρσέιγ.
O Αντουάν Γκριζμάν περνάει τον γκολκίπερ της Μαρσέιγ Στιβ Μανταντά, ενώ τον παρακολουθεί ο Τζόρνταν Αμάβι, κατά τη διάρκεια του τελικού του Europa League, μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Μαρσέιγ.  AP

Δυο σεζόν απαγόρευσης μεταγραφών και για την Ατλέτικο, την ίδια σεζόν (2016) με τη Ρεαλ, ύστερα από ενδελεχή έρευνα της FIFA που αποκάλυψε ατασθαλίες στις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, που ξεκινούσαν από το καλοκαίρι του 2007. Αν και η Ατλέτικο δεν κατάφερε να δικαιωθεί στην έφεση, η ομάδα κατάφερε να συνεχίσει να ‘δαγκώνει’ κάθε αντίπαλο της στη La Liga, τερματίζοντας σταθερά μέσα στο Top 3 του πίνακα της βαθμολογίας.

Μπαρτσελόνα (2014)

Αύγουστος 2017, ο Λιονέλ Μέσι και ο Λούις Σουάρες λίγο πριν τη φιλική αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τον Τσαπεκοένσε.
Αύγουστος 2017, ο Λιονέλ Μέσι και ο Λούις Σουάρες λίγο πριν τη φιλική αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τον Τσαπεκοένσε.  AP

Η ‘μάστιγα’ της παραβίασης κανονισμών για την υπογραφή νεαρών παικτών χτύπησε και την Μπαρτσελόνα το 2014, που τιμωρήθηκε επίσης με ban ισχύος δυο μεταγραφικών περιόδων. Οι Μπλαουγκράνα εκμεταλλεύτηκαν το δώρο της προσωρινής άρσης της ποινής που συνέπιπτε με την έφεση τους, υπογράφοντας τους Λούις Σουάρες και Μαρκ Αντρέ tερ Στέγκεν. Παρά το γεγονός ότι η έφεση τους απορρίφθηκε, η ομάδα απέκτησε και τους Αλέις Βιδάλ και Αρντά Τουράν το καλοκαίρι του 2015, με τους δυο παίκτες να εντάσσονται στο ρόστερ της ομάδας τον Ιανουάριο του 2016. Για την ιστορία, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας και τις δυο σεζόν του μεταγραφικού αποκλεισμού της.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top