ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ – ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε επιφυλακή οι Αρχές -Οδηγίες για περιπολίες λόγω συριακού και θρησκευτικής γιορτής

ΚΥΠΡΟΣ – ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε επιφυλακή οι Αρχές -Οδηγίες για περιπολίες λόγω συριακού και θρησκευτικής γιορτής

20:42 (11/10) - Οι τελευταίες διεθνείς εξελίξεις κάθε άλλο παρά ανέγγιχτη αφήνουν την Κύπρο.

Του Φάνη Μακρίδη

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας –Αστυνομία και ΚΥΠ- έχουν ειδοποιηθεί να λάβουν προληπτικά μέτρα για αποφυγή τυχών δυσάρεστων καταστάσεων που έχουν να κάνουν με τις επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία, αλλά και τα τελευταία τρομοκρατικά κτυπήματα σε βάρος Ισραηλινών.

Μεταναστευτικές ροές
Εμπιστευτικό μήνυμα που έχει αποσταλεί σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Αστυνομίας εντός της ημέρας (11/10) με την ένδειξη «κατεπείγον», καλεί τους αστυνομικούς σταθμούς της Λευκωσίας να αναπτύξουν αυξημένη κάλυψη (σ.σ. περιπολίες) στην πράσινη γραμμή. Ο τίτλος του μηνύματος έχει να κάνει με την αναμενόμενη «Αύξηση μεταναστευτικών ροών», λόγω των μαζικών μετακινήσεων αμάχων στην Συρία.

«Σας διαβιβάζεται για ενημέρωση και με την παρούσα δίδονται οδηγίες για αυξημένη περιπολιακή κάλυψη της γραμμής αντιπαράταξης στην εδαφική περιοχή σας και ετοιμότητα εάν παραστεί ανάγκη για διαχείριση περιστατικών άφιξης παράτυπων μεταναστών», σημειώνεται στο σχετικό μήνυμα.

Σε ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών σημειώνεται ότι μετά την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση που άρχισε εντός της εβδομάδας, περίπου «100.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους».

Εβραϊκές συναθροίσεις
Μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται και για εβραϊκές συναθροίσεις. Σε σχετικό –εμπιστευτικό- μήνυμα προς τα μέλη της δύναμης που έχει ως θέμα «Πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον εβραϊκών συμφερόντων», δίδονται οδηγίες για «αυξημένη περιπολιακή κάλυψη των ισραηλινών συμφερόντων καθώς και σε χώρους διαμονής και συγκέντρωσης ισραηλινών».

Να σημειώσουμε ότι όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (09/10) τουλάχιστον δυο άτομα έχασαν τη ζωή τους σε συναγωγή στο Halle της Γερμανίας, όπου ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαίωσε η γερμανική Αστυνομία, υπήρχαν κι άλλα πανομοιότυπα περιστατικά όπως ρίψη χειροβομβίδας σε εβραϊκό νεκροταφείο.

Αυτή είναι η περίοδος του Yom Kippur, της ιερότερης θρησκευτικής γιορτής των Εβραίων.

Σημειώνεται ότι και τα δυο εσωτερικά μηνύματα της δύναμης φέρουν την υπογαφή του Αστυνομικού Διευθυντή Λευκωσίας Γιαννάκη Χαραλάμπους, προέρχονται από τον αρμόδιο Βοηθό Αρχηγό, ενώ έχουν κοινοποιηθεί σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top