ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Ο τραγικός θάνατος του Ιωάννη μια μέρα πριν ενηλικιωθεί – Η σύλληψη ενάμιση χρόνο μετά - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Ο τραγικός θάνατος του Ιωάννη μια μέρα πριν ενηλικιωθεί – Η σύλληψη ενάμιση χρόνο μετά  - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Από τον Ιούνιο του 2018, καταζητείτο ο Χαράλαμπος Σάκκος που συνελήφθη στην Ολλανδία, για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 18χρονου Ιωάννη Ασίκκη, ο οποίος 'έσβησε' μόλις μια ημέρα πριν τα 18α γενέθλιά του.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Ο Σάκκος, όπως αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις ολλανδικές Αρχές την Πέμπτης (17/10), ενώ αναμένεται άμεσα η έκδοσή του στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε βάρος του συλληφθέντα διερευνώνται αδικήματα για υπόθεση ανθρωποκτονίας, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης προμήθειας ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α και παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α και Β, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν στις 14 Ιουνίου, 2018 στη Λεμεσό.

Επίσης, να θυμίσουμε ότι για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκαν άλλα τρία πρόσωπα, με καταγωγή από την Συρία.

Το χρονικό της υπόθεσης:

Ο Ιωάννης Ασίκκης, στις 10/6/2018 προμηθεύτηκε ναρκωτικές ουσίες από καφετέρια στο Τραχώνι για το ποσό των είκοσι ευρώ.

Μετά τη χρήση των ουσιών ο 17χρονος κατέρρευσε σε ανοικτό χώρο στη Μουτταγιάκα, όπου είχε μεταβεί για να συναντήσει φίλους του.

Αρχικά διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λεμεσού σε κωματώδη κατάσταση, ωστόσο λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς ο ανήλικος είχε υποστεί ανακοπή καρδίας.

Στις 14 Ιουνίου 2018, ο άτυχος Ιωάννης, μετά από μάχη που έδωσε στην Εντατική Μονάδα για να κρατηθεί στη ζωή, δυστυχώς 'έσβησε'.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής που διενήργησε στις 15/06/2018, η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, διαφάνηκε πως ο άτυχος 17χρονος υπέστη εγκεφαλικό θάνατο.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξαν πως ο άτυχος νέος είχε κάνει χρήση διάφορων ουσιών. Συγκεκριμένα όπως μας αναφέρθηκε, ο 17χρονος έκανε χρήση σκληρών ναρκωτικών (σ.σ. κοκαΐνης, MDMA (τύπου έκσταση) και crystal meth).

Οι συλλήψεις:

Μετά τον θάνατο του Ιωάννη, η Αστυνομία άρχισε έρευνες και προέβη σε τρεις συλλήψεις Σύρων, ηλικίας 25, 28 και 39 χρόνων, εναντίον των οποίων εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι ήταν τα πρόσωπα που προμήθευσαν το νεαρό με τις ναρκωτικές ουσίες έναντι του ποσού των 20 ευρώ.   

Τα ίδια πρόσωπα, είχαν συλληφθεί προηγουμένως για άλλα αδικήματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων κατοχή και εμπορία ναρκωτικών και στην επανασύνελήφθησαν ως ύποπτοι για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του Ιωάννη.

Στο τηλεφώνημα, ο αδελφός του ενός εκ των συλληφθέντων, ζήτησε από το συγγενικό πρόσωπο του Ιωάννη, να πάει στην Αστυνομία και να καταθέσει ότι ο αδελφός του δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση για την οποία συνελήφθη.

Να σημειώσουμε ότι εν τέλει, το πρόσωπο που τηλεφώνησε στο συγγενικό πρόσωπο του Ιωάννη, κατηγορήθηκε από την Αστυνομία αντιμετωπίζοντας το αδίκημα για  παρέμβαση σε εν εξελίξει έρευνα.

Πέθανε μια μέρα πριν τα γενέθλιά του:

Θλιβερή σύμπτωση στο τραγικό αυτό γεγονός, είναι ότι ο Ιωάννης Ασίκκης, δεν πρόλαβε να γιορτάσει τα 18α γενέθλιά του.

Ο άτυχος νεαρός, έσβησε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας στις 14/6, ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα (15/6) θα γιόρταζε τα γενέθλιά του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top