ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Χαραλαμπίδου: Έντονη δυσαρέσκεια για την εμπλοκή κυπριακών εταιρειών σε σκάνδαλα άλλης χώρας – «Σταμάτησα να μετρώ πόσες φορές ακούστηκε το όνομα της χώρας μου» VIDEO

Ε. Χαραλαμπίδου: Έντονη δυσαρέσκεια για την εμπλοκή κυπριακών εταιρειών σε σκάνδαλα άλλης χώρας – «Σταμάτησα να μετρώ πόσες φορές ακούστηκε το όνομα της χώρας μου» VIDEO

Τον προβληματισμό, την έντονη δυσαρέσκεια και την λύπη της εξέφρασε η ειδική Εκπρόσωπος για την πάταξη της διαφθοράς, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, μέσω ανάρτησης της στο διαδίκτυο.

Του Ανδρέα Πογιατζή

Όπως ανέφερε, στη συνέλευση του ΟΑΣΕ προβλήθηκε στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου ένα βίντεο, το οποίο εμπλέκει κυπριακές εταιρείες με μεγάλα σκάνδαλα στην Σλοβακία.

Μάλιστα, στην ανάρτηση της, απεκάλυψε μια πληροφορία, ότι εταιρίες Κυπριακές ζήτησαν να αποχωρήσουν πάρα να αποκαλύψουν τον τελικό δικαιούχο σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις και διαδικασίες περί διαφάνειας της Σλοβακικής Κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανάρτηση της κυρίας Χαραλαμπίδου

"Στο συνέδριο στο οποίο συμμετείχα ως Ειδική Εκπρόσωπος για την πάταξη της διαφθοράς της Κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΑΣΕ προβλήθηκε στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου το βιντεο που αναρτώ. Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου, η αρπαγή πλούτου της χώρας απο έναν Ολιγάρχη, οι εταιρίες του οποιου ήταν σε αμεση συνδεση με την Κυπρο και την Κόστα Ρίκα..."

"Ειλικρινά κατα τη διάρκεια του Συνεδρίου ,σταμάτησα να μετρώ πόσες φορές ακούστηκε το όνομα της Χώρας μου της καταταλαιπωρημένης, από τα συμφέροντα και την κερδοσκοπία των ολίγων. Η επόμενη πληροφορία που δόθηκε επίσημα ειναι οτι εταιρίες Κυπριακές ζητησαν να αποχωρησουν παρα να αποκαλυψουν τον τελικο δικαιουχο συμφωνα με τις νεες απαιτησεις και διαδικασίες περι διαφάνειας της Σλοβακικής Κυβέρνησης."

"Εταιρίες οι οποίες συναλλάτονται με το δημόσιο και οφελούνται από κρατικούς πόρους θα πρέπει να έχουν απόλυτη διαφάνεια ως προς τον τελικό δικαιούχο."

Το βίντεο περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην Σλοβακία, όπου οι μεγάλοι ολιγαρκείς επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται  μικρές συνεργαζόμενες εταιρείες, αφήνοντας τες αυτές και τους εργαζόμενους απλήρωτες, μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε να υπάρχει ζήτημα επιβίωσης.

Συγκεκριμένα, μια κορυφαία Σλοβακική κατασκευαστική εταιρεία, πάγωσε ποσά ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα μοιράζονταν χιλιάδες μικρές εταιρείες. Μάλιστα, στο βίντεο αναφέρεται πως ο κολοσσός αυτός, έχει συνεργαζόμενα μέρη στην Κύπρο.  

Δείτε το βίντεο 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top