ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ματσάρα, γκολάρες και… προκρισάρα για τη Λίβερπουλ στα πέναλτι απέναντι στην Άρσεναλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ματσάρα, γκολάρες και… προκρισάρα για τη Λίβερπουλ στα πέναλτι απέναντι στην Άρσεναλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα κακό ματς… για να είσαι τερματοφύλακας, οι 22 ρεζέρβες της Λιβέρπουλ και της Άρσεναλ απέδειξαν ότι και αυτές έχουν ψυχή!

Οι «κόκκινοι» ήταν αυτοί που όμως πανηγύρισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ με το εντυπωσιακό συνολικό σκορ 10-9 (5-5 κ.δ.) σε ένα παιχνίδι γεμάτο γκολάρες!

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά… εννέα γκολ έγραψαν την ιστορία του ντέρμπι του 4ου γύρου του αγγλικού Λιγκ Καπ ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Άρσεναλ στο «Άνφιλντ».

Σε μια διοργάνωση που παραδοσιακά οι προπονητές των «μεγάλων» του Νησιού σπανίως χρησιμοποιούν τις… κανονικές ομάδες τους πριν τουλάχιστον την ημιτελική φάση, η σχετική παράδοση διατηρήθηκε και σε αυτό το ματς.

Ένα κλασικό αγγλικό 90λεπτο, με τις άμυνες να είναι διακριτικές ώσπου η μπάλα να πλησιάσει την περιοχή, με τον ρυθμό να είναι εξαντλητικός για τον κοινό θνητό, με φουλ επίθεση χωρίς σκοπιμότητες, με σχεδόν μια δεκάδα φάσεις για γκολ ως το μισάωρο του αγώνα, με δέκα υπέροχα στην συντριπτική πλειοψηφία τους γκολ και φυσικά έναν μονάχα χαρούμενο στο τέλος της βραδιάς.

Ως προς την απίθανη εξέλιξη του αγώνα… έχουμε και λέμε: 1-0 η Λίβερπουλ στο 6′ με αυτογκόλ του Μουστάφι, έπειτα από σέντρα του Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν.

1-1 η Άρσεναλ στο 19′ με κοντινό πλασέ του Τορέιρα, μετά από έξοχη επίθεση της Άρσεναλ αλλά και τον σκόρερ να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ.

1-2 η Άρσεναλ στο 26′ με ριμπάουντ του Μαρτινέλι σε σουτ του Μέιτλαντ-Νάιλς. 1-3 ο ίδιος παίκτης στο 36′ με σουτ έπειτα από σέντρα του Οζίλ.

2-3 η Λίβερπουλ με πέναλτι του Μίλνερ στο 43′. 2-4 η Άρσεναλ στο 54′ με κοντινό σουτ του Μέιτλαντ-Νάιλς έπειτα από σέντρα του Οζίλ και υπέροχη επίθεση των φιλοξενούμενων.

3-4 η Λίβερπουλ στο 58′ με απίθανο βολέ του Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν εκτός περιοχής. 4-4 η Λίβερπουλ με έξοχο γυριστό του Οριζί στο 62′.

4-5 η Άρσεναλ με… παστέλι του Γουίλκοκ στο 70′. Και εκεί που όλα δείχνουν… Άρσεναλ, με τη… μπόρα των γκολ να καταλαγιάζει, έρχεται το 5-5 του Οριζί στο 94′ με ένα ακροβατικό βολέ!

Το 5-5 κανονικής διάρκειας έγινε μόλις το πρώτο μεταξύ τους ματς που σημειώνονται 10 γκολ, αλλά και 5ο ματς στην ιστορία ολόκληρης της διοργάνωσης που οι δύο ομάδες πετυχαίνουν τουλάχιστον από 5 γκολ.

Επιπλέον, η Άρσεναλ είναι η τελευταία ομάδα που έχει πετύχει τρεις φορές +4 γκολ στο Άνφιλντ τα τελευταία 15 χρόνια, την ώρα που η Λίβερπουλ δέχεται 5 γκολ εντός έδρας μόλις για δεύτερη φορά στα τελευταία 66 χρόνια. Η προηγούμενη επίσης από την Άρσεναλ σε ήττα 3-6 και ξανά για το Λιγκ Καπ!

Βεβαίως, τα ρεκόρ δεν φέρνουν… προκρίσεις! Γιατί όπως αποδείχθηκε, στη διαδικασία των πέναλτι (σ.σ. δεν υπάρχει παράταση στο Λιγκ Καπ), η Λίβερπουλ ήταν η πιο ψύχραιμη.

Οι «ρεντς» ευστόχησαν και στα 5 σουτ, ο Θεμπάγιος αντίθετα για την Άρσεναλ είδε τον νεαρό Κέλεχερ να αποκρούει το δικό του και η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση με το 5-4 της διαδικασίας των πέναλτι και συνολικό 10-9, για την 16η σερί νίκη της Λίβερπουλ επί της Άρσεναλ στο «Άνφιλντ».

Τα πέναλτι (πρώτη η Αρσεναλ)
Μπεγιερίν 0-1
Μίλνερ 1-1
Γκεντουζί 1-2
Λαλάνα 2-2
Μαρτινέλι 2-3
Μπρούστερ 3-3
Θεμπάγιος 3-3 απόκρουση
Οριγκί 4-3
Μέιτλαντ-Νάιλς 4-4
Τζόυνς 5-4

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Γουίλιαμς, Γκόμεζ, Φαν ντεν Μπεργκ, Μίλνερ, Λαλάνα, Κεϊτά (55′ Τζόουνς), Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (81′ Τσιριβέγια), Ελιοτ, Μπρούστερ, Οριγκί.

Αρσεναλ (Ουνάι Εμερι): Μαρτίνες, Μπυστάφι, Κολάσινατς (83′ Τιέρνι), Μπεγιερίν, Χόλντινγκ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Τορέιρα (72′ Θεμπάγιος), Οζίλ (65′ Γκεντουζί), Γουίλοκ, Σάκα, Μαρτινέλι.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top