ΚΟΙΝΩΝΙΑ

‘Έσπασε’ τη σιωπή του ο Αρχιεπίσκοπος για την υπηκοότητα στον Μαλαισιανό καταζητούμενο – «Για το καλό της Κύπρου» - VIDEO

‘Έσπασε’ τη σιωπή του ο Αρχιεπίσκοπος για την υπηκοότητα στον Μαλαισιανό καταζητούμενο – «Για το καλό της Κύπρου» - VIDEO

Μίλησε για όσα του καταλογίζουν σε σχέση με τον Μαλαισιανό επιχειρηματία που καταζητείται σε σχέση με απάτη μεγατόνων, ο οποίος έλαβε την κυπριακή υπηκοότητα και προχώρησε σε δημόσια παραδοχή, ο Αρχιεπίσκοπος.

Στο Κεντρικό Δελτίο του ΡΙΚ φιλοξενήθηκαν, την Δευτέρα (4/11), δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, σχετικά με την κυπριακή υπηκοότητα του Jho Taek Low που φέρεται να έλαβε με τις ευλογίες του ιδίου.  

«Ο επιχειρηματίας μας είπε χτίζω επαύλεις στο χωράφι που αγόρασα από εσάς και αν έχετε την καλοσύνη να τις προωθήσετε. Μάλιστα μας έδωσε τρία ονόματα, δεν ήταν μόνο για αυτόν, τώρα αν έδωσαν και στους τρεις, δεν μπορώ να ξέρω» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που εισηγήθηκε να εξεταστεί  αίτημα πολιτογράφησης για προώθηση επενδύσεων στην οικονομία του νησιού.

«Για το καλό της Κύπρου. Αν θα του έδιδαν ή όχι δεν μας έπεφτε λόγος, δεν είμεθα η αρμοδία αρχή» ανάφερε και συμπλήρωσε: «Εμείς παρακαλούμε δεν διατάσσουμε, ούτε και έχουμε εκτελεστική εξουσία, διότι ούτε μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στην Αστυνομία για να τους πούμε να ελέγξουμε, ή στο Υπουργείο Εσωτερικών που έχει στην διάθεσή του στην Αστυνομία, την Κεντρική Τράπεζα, την Interpol».

«Εκείνο (σ.σ. ΥΠΕΣ) κάνει τον έλεγχο και αφού κάνει τον έλεγχο πηγαίνει στο υπουργικό συμβούλιο και δίδουν την υπηκοότητα», τόνισε.

Ο Αρχιεπίσκοπος αποκάλυψε μάλιστα ότι ο Μαλαισιανός, κατά την παρουσία του στην Κύπρο, ζήτησε να κάνει εισφορά η οποία έγινε στην νεοσύστατη τότε στην θεολογική σχολή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΡΙΚ, το ποσό ήταν 300 χιλ. ευρώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top