BUSINESS NEWS

ΚΥΠΡΟΣ -ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Μεγάλος αριθμός κίβδηλων κερμάτων των 2 ευρώ –Διερευνά η Αστυνομία, επιβεβαιώνει η Κεντρική Τράπεζα

ΚΥΠΡΟΣ -ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Μεγάλος αριθμός κίβδηλων κερμάτων των 2 ευρώ –Διερευνά η Αστυνομία, επιβεβαιώνει η Κεντρική Τράπεζα

Μεγάλος αριθμός κίβδηλων νομισμάτων των 2 ευρώ κυκλοφορεί στην κυπριακή αγορά από τον περασμένο μήνα.

Του Φάνη Μακρίδη

Όπως έγκυρα πληροφορούμαστε, τα εν λόγω κέρματα έχουν γίνει αντιληπτά από εμπορικές τράπεζες και ήδη το θέμα εξετάζει και η Αστυνομία Κύπρου, στην οποία έχουν αποταθεί. Ενήμερο για το θέμα είναι και αρμόδιο τμήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Technical and Scientific Centre) που βρίσκεται σε συνεννόηση με την υπηρεσία του κυπριακού αστυνομικού σώματος που διερευνά την υπόθεση.

Τα υπό αναφορά κίβδηλα νομίσματα έχουν πολύ μικρή διαφορά βάρους από τα γνήσια. Κατά συνέπεια, δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτά από τον οποιονδήποτε.

Την ύπαρξη αυξημένου αριθμού κίβδηλων κερμάτων επιβεβαίωσε στο ThemaOnline και η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, που είναι ενήμερη για το θέμα.

Αρμόδια πηγή της ΚΤΚ, μας ανέφερε πως από το τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα, παραδόθηκε από τις εμπορικές τράπεζες στο Εγκληματολογικό Εργαστήριο της Κυπριακής Αστυονομίας, το οποίο αποτελεί και το Εθνικό Κέντρο Ανάλυσης Κερμάτων (ΕΚΑΚ), αυξημένος αριθμός κίβδηλων κερμάτων αξίας 2 ευρώ».

Μας διευκρινίστηκε ακόμη ότι «το θέμα βρίσκεται υπό διερεύνηση από το ΕΚΑΚ σε συνεργασία με το European Technical and Scientific Centre (ETSC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Η ίδια πηγή, πρόσθεσε πως «η εθνική όψη των εν λόγω κίβδηλων κερμάτων δεν προσομοιάζει με την εθνική όψη των κυπριακών κερμάτων ευρώ».

Και κατέληξε: «Παρόλο που η ποσότητα των κίβδηλων κερμάτων σε σύγκριση με τον αριθμό γνήσιων κερμάτων ευρώ σε κυκλοφορία παραμένει πολύ μικρή, η ΚΤΚ συνιστά στους πολίτες να ελέγχουν με προσοχή τα κέρματα που λαμβάνουν κατά τις συναλλαγές τους σε μετρητά».

Να σημειωθεί ο αριθμός των κίβδηλων κερμάτων αξίας €2 τα οποία έχουν εντοπισθεί και αποσυρθεί από την κυκλοφορία φέτος μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου στην Κύπρο κυμαίνεται στο ίδιο επίπεδο με τo 2018. Το πρόβλημα έχει εμφανιστεί από τον Οκτώβριο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top