ΚΟΣΜΟΣ

Ακροαριστεροί απειλούν να σκοτώσουν Τούρκο εισαγγελέα- Ξεκινήσαν οι διαπραγματεύσεις με τα μέλη της οργάνωσης (Συνεχής Ενημέρωση)

Ακροαριστεροί απειλούν να σκοτώσουν Τούρκο εισαγγελέα- Ξεκινήσαν οι διαπραγματεύσεις με τα μέλη της οργάνωσης (Συνεχής Ενημέρωση)

Σοκ προκαλούν εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο και δείχνουν τον εισαγγελέα στην υπόθεση δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, να κρατείται όμηρος από μέλη της ακροαριστερής τουρκικής οργάνωσης DHKP-C.

Νεότερη Ενημέρωση 

Με το χέρι στη σκανδάλη βρίσκονται οι άντρες των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας καθώς έληξε στις 15.36 η διορία που έδωσαν τα μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP C, οι οποίοι κρατούν όμηρο τον εισαγγελέα Σελίμ Κιράζ.

Ειδική ομάδα έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία εκτιμάται ότι είναι τρία ενώ ταυτόχρονα άρχισε και η εκκένωση του δικαστικού μεγάρου Τσάγλαγιαν όπου κρατείται όμηρος στο γραφείο του στον έκτο όροφο ο εισαγγελέας.

Ο Σελίμ Κιράζ είναι ο εισαγγελέας ο οποίος διεξάγει την έρευνα για το θάνατο του Μπερκίν Έλβαν, του νεαρού παιδιού που είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τα επεισόδια του πάρκου Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη και πέθανε πολύ αργότερα στο νοσοκομείο. Τα αιτήματα των μελών της ακροαριστερής οργάνωσης σχετίζονται με την υπόθεση Μπερκίν Ελβάν.

Πρόκειται για πέντε αιτήματα όπως μεταδίδονται από τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Μεταξύ άλλων ζητούν όπως οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση να παραδεχτούν δημοσίως ότι ευθύνονται για το θάνατο του Μπερκίν Ελβάν ενώ ζήτησαν τη διαμεσολάβηση του αντιπροέδρου του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της αντιπολίτευσης Σεζγκίν Τανρίκουλου. O πατέρας του Μπερκίν Έλβαν προέβη σε δήλωση μέσω του τουίτερ λέγοντας ότι δεν θέλει να χυθεί άλλο αίμα και πως το μόνο που ζητά είναι μια δίκαιη δίκη.

Στο μεταξύ ξεκίνησαν και οι θεωρίες συνωμοσίας. Κάποια μέσα ενημέρωσης διερωτούνται αν την ομηρία του εισαγγελέα μπορεί να σχετίζεται με το γενικό μπλακάουτ σήμερα στην Τουρκία καθώς η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ενδεχομένως να είναι ο μόνος τρόπος για να περάσουν οι τρομοκράτες όπλα στο δικαστικό μέγαρο το οποίο τηρούνται αυστηρά μέτρα ασφαλείας κατά την είσοδο.

Στις εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει βλέπουμε μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης να έχει βάλει στον κρόταφο του εισαγγελέα Μεχμέτ Σαλίμ ένα όπλο και με το άλλο χέρι να του έχει φιμώσει το στόμα με ένα μαντήλι.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, όλα έγιναν όταν μέλη της DHKP-C εισέβαλαν νωρίτερα σήμερα στο δικαστικό μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν ο εισαγγελέας. Αρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί μέχρι που το κτήριο άδειασε.

Στις 12:36, έπιασαν όμηρο τον Μεχμέτ Σαλίμ στον 6ο όροφο του κτηρίου και από τότε απειλούν να τον σκοτώσουν, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Οι δράστες, μάλιστα, έχουν δώσει χρονικό περιθώριο μόλις τριών ωρών. Συγκεκριμένα, λένε πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους στις 15:36 θα σκοτώσουν τον εισαγγελέα, που είναι επικεφαλής της υπόθεσης δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν.

Πιο αναλυτικά, ζητούν οι αστυνομικοί που σκότωσαν τον 15χρονο να ομολογήσουν την πράξη τους σε απευθείας μετάδοση, να καταπέσουν οι κατηγορίες εναντίον όλων όσοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Μπερκίν Ελβάν και τέλος να εξασφαλιστεί η ασφαλής έξοδός τους από το κτήριο του δικαστικού μεγάρου, χωρίς να υπάρξουν κυρώσεις για την πράξη τους.

Ο 15χρονος είχε χτυπηθεί στο κεφάλι από το περίβλημα ενός δακρυγόνου και παρέμενε σε κώμα επί 269 ημέρες πριν καταλήξει.

Αφήστε τον ελεύθερο,  λέει ο πατέρας του 15χρονου

Στο άκουσμα της είδησης της ομηρίας του εισαγγελέα, η αντίδραση της οικογένειας του άτυχου 15χρονου ήταν άμεση. Συγκεκριμένα, ο πατέρας του, Σαμί Ελβάν, είπε πως ο εισαγγελέας πρέπει να απελευθερωθεί, τονίζοντας ότι το αίμα δεν μπορεί να ξεπλυθεί με αίμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top