ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς: «Βλέπουμε τα καλά αλλά υπάρχουν δύσκολες νύχτες, πόνος, κλάμα…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τσιτσιπάς: «Βλέπουμε τα καλά αλλά υπάρχουν δύσκολες νύχτες, πόνος, κλάμα…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας μίλησε για τις στιγμές δόξας αλλά και για τις δύσκολες ώρες πίσω από τη λάμψη.

Πίσω από τη λάμψη, τη δόξα, τα χρήματα και τις νίκες, υπάρχει κόπος, πόνος, ιδρώτας, δύσκολες και μοναχικές στιγμές. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε ότι δεν είναι όλα τόσο ιδανικά στον δρόμο προς την καταξίωση και την κορυφή.

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας, ο οποίος θριάμβευσε επί του Ντόμινικ Τιμ στο ATP Finals μίλησε στον ANT1 για τις στιγμές δόξες αλλά και για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει (και αντιμετωπίζει) για να καταφέρει να βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων.

«Δυσκολεύομαι να κοιμηθώ το βράδυ. Υπάρχουν νύχτες δύσκολες. Βλέπουμε τα ωραία, τα καλά, τη λάμψη. Υπάρχει όμως πολύ κλάμα, πολύ στενοχώρια. Γι’ αυτά δουλεύω όμως. Η επιβράβευση είναι να κερδίζεις τόσο σημαντικά τρόπαια» δήλωσε ο Τσιτσιπάς και συμπλήρωσε: «Εχω περάσει πολύ κόπο και πόνο για να φτάσω ως εδώ. Η ζωή μου είναι πολύ διαφορετική απ’ οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου. Πρέπει να είμαι πειθαρχημένος σε αυτό που κάνω. Να είμαι προσηλωμένος. Ο χαρακτήρας του αθλητή πρέπει να είναι σωστός. Κάθε μέρα που ξυπνάς πρέπει να θες να γίνεσαι καλύτερος».

«Δεν φοβάμαι κανέναν»

Ο Τσιτσιπάς πάντως απέδειξε (και) on camera ότι έχει πλήρη συναίσθηση των ικανοτήτων του και του επιπέδου που βρίσκεται στο τένις καθώς πλέον δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο, ούτε καν τους κορυφαίους: «Βρίσκομαι σε μία κατάταξη που δείχνει ότι δεν είμαι τυχαία εδώ. Σίγουρα ο Ναδάλ, ο Τζόκοβιτς και ο Φέντερερ είναι κορυφαίοι και τους σέβομαι απεριόριστα. Πλέον όμως φαίνεται ότι κατέχω αυτό το επίπεδο. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα αν εγώ είμαι καλά».

Και συμπλήρωσε αναφορικά και με τη φυσική κατάσταση που έχει αποκτήσει: «Μικρός έβλεπα όλους αυτούς τους αγώνες του Ναδάλ, του Φέντερερ του Τζόκοβιτς και κατάλαβα πόσο σημαντική είναι η φυσική κατάσταση γιατί σ’ αυτά τα μεγάλα ματς πρέπει να “σπρώξεις” και να δώσεις τα πάντα. Εχω δει άπειρους αθλητές που λένε δουλεύω σκληρά αλλά να μην βγαίνει».

Μιλώντας για τη σπουδαία επιτυχία του είπε: «Ηταν ένα όνειρο ζωής μόνο και μόνο που βρισκόμουν στο τουρνουά με αυτούς τους αθλητές. Το ότι κέρδισα το τρόπαιο μου έδωσε μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Ανατριχίλα».

Για το κρίσιμο tie break στον τελικό με τον Τιμ σχολίασε: «Προς το τέλος του αγώνα στο tie break ένιωσα ότι δεν είχα ξαναπαίξει για κάτι τόσο σημαντικό στην καριέρα μου. Ηταν πολύ μεγάλη η ευθύνη που αισθάνθηκα. Εσφιξα λιγο εκείνη τη στιγμή, άρχισα να σκέφτομαι πράγματα. Κι έχασα το προβάδισμα που είχα. Παρ’ όλα αυτά, άρχισα να δίνω κίνητρο και κουράγιο στον εαυτό μου κι αυτό μου έδωσε το κάτι παραπάνω για να φτάσω στη νίκη».

Η γνωριμία με τον Τιμ και τα social media

Ερωτηθείς για την πρώτη του γνωριμία με τον αντίπαλό του στον τελικό του ATP Finals, αποκάλυψε: «Είναι απίστευτη η ιστορία πως γνωριστήκαμε με τον Ντόμινικ Τιμ. Πρώτη φορά γνωριστήκαμε το 2016 στο Nitto Finals. Ηταν η πρώτη μου εμπειρία παίζοντας με τον Φέντερερ, τον Νισικόρι και τον Τιμ, που τότε έκανε την πρώτη εμφάνιση σε μεγάλο τουρνουά. Εγώ είχα κληθεί ως heating partner (σ.σ. ουσιαστικά ως ο παίκτης με τον οποίο προπονούνται οι μεγάλοι). Είναι απίστευτο πώς φτάσαμε εδώ».

Τέλος για το αν μπορεί να έχει προσωπική ζωή όταν βρίσκεται σε τόσο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και για την αποχή του από τα social media, απάντησε: «Πλέον έχω βρει μια ισορροπία και μπορώ να συνδυάσω και τα δύο. Πρέπει να βρεις μια βάση. Αυτή τη στιγμή, περνάω την καλύτερη φάση της ζωής μου. Είμαι χαρούμενος και νιώθω χαρούμενος και περήφανος με τους ανθρώπους που έχω δίπλα του. Νιώθω ότι έχω ωριμάσει πολύ τους τελευταίους μήνες. Δεν φαντάζεστε πόσο άγχος και πόση πίεση μου έβγαλε όλο αυτό. Τι μεγάλη αλλαγή νιώθω».


Πηγή: www.ethnos.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top