ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μονόδρομος η νίκη για την ελλιπέστατη ΑΕΛ πριν την… ΑΝΗΦΟΡΑ – Να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε, ο στόχος του Ολυμπιακού

Μονόδρομος η νίκη για την ελλιπέστατη ΑΕΛ πριν την… ΑΝΗΦΟΡΑ – Να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε, ο στόχος του Ολυμπιακού

Κόντρα στον σκληροτράχηλο Ολυμπιακό αλλά και στα (πολλά) προβλήματα της, η ΑΕΛ είναι έτοιμη να πάρει το πολύτιμο τρίποντο στον Κυριακάτικο (24/11, 17:00) αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες που θα διεξαχθεί στο «Τσίρειο» στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Η Λεμεσιανή ομάδα η οποία προέρχεται από ήττα στο ντέρμπι με την Ομόνοια, βρίσκεται στην 5η θέση με 14 πόντους και μοναδικό ζητούμενο γι΄ αυτήν είναι η επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα που θα διατηρήσει τους «γαλαζοκίτρινους» στα ψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Η διακοπή του πρωταθλήματος έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους παίκτες να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους (Γκαστανιάγα, Αβραάμ, Τόρες) και να συμπεριληφθούν στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας.

Αντίθετα, εκτός αποστολής έμειναν για μία ακόμη φορά, οι Τζούνιορ, Αντάμοβιτς, Γκοντάλ, Γκαζαριάν και Μεντόγεβιτς, ενώ στην τελευταία προπόνηση ένιωσε ενοχλήσεις ο Πρόσεκ και αποκλείστηκε κι αυτός! Δεν υπολογίζεται επίσης ούτε ο Κάρλος λόγω κίτρινων καρτών…

Αναλυτικά η αποστολή που ανακοίνωσε ο Κυπροποιημένος τεχνικός της ΑΕΛ:

Τζοσιμάρ Βοζίνια, Μιχάλης Κυριάκου, Νιλς Τεϊσέιρα, Χάρης Κυριάκου, Χρήστος Γουίλερ, Ανδρέας Αβραάμ, Μομσίλο Ράσο, Αντρέ Τεϊσέιρα, Γιον Γκαστανιάγα, Νταβόρ Ζντραβκόφσκι, Μηνάς Αντωνίου, Γιάννης Γερολέμου, Κίρε Μαρκόσκι, Άντναν Αγκάνοβιτς, Στυλιανός Παντελή, Μάνουελ Τόρες, Ρούμπεν Χουράδο και Ράιαν Μαέ.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ δούλεψε αρκετά με τους παίκτες του στα τελειώματα των φάσεων στο διάστημα της διακοπής, αφού θέλει η ομάδα του να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην επίθεση, αλλά και στα «στημένα» όταν αμύνεται και όταν επιτίθεται, ενώ έγινε αρκετή δουλειά και σε θέματα τακτικής και φυσικής κατάστασης.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ΑΕΛ, αφού ακολουθούν τρία σερί εκτός έδρας παιχνίδια απέναντι σε Εθνικό Άχνας, Ανόρθωση και ΕΝΠ, ενώ στην επιστροφή της στο Τσίρειο θα κοντραριστεί με τον ΑΠΟΕΛ και όπως γίνεται αντιληπτό, ο βαθμός δυσκολίας σε αυτά τα ματς, ειδικά στα ντέρμπι, θα είναι σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τους εντός έδρας αγώνες της.

Γι΄ αυτό και οι «γαλαζοκίτρινοι» θέλουν να ξεκινήσουν αυτόν τον μίνι αγωνιστικό ανήφορο με γεμάτο… «ρεζερβουάρ» (με ανεβασμένη δηλαδή την ψυχολογία τους και 17 πόντους στο ενεργητικό τους), που θα τους δώσει άλλο αέρα και περισσότερη αυτοπεποίθηση, στην προσπάθεια που θα κάνουν για να ολοκληρώσουν με την καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή το συγκεκριμένο καρέ αγώνων.

Πίστη και αισιοδοξία στον «Τακτακαλά» για βαθμολογικό κέρδος στο Τσίρειο

Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός Λευκωσίας του Πάμπου Χριστοδούλου, άργησε αλλά κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, συντρίβοντας την προηγούμενη αγωνιστική τον Εθνικό Άχνας με 4-0 και ο Κύπριος τεχνικός ελπίζει να μην εμφανιστεί η ομάδα του επηρεασμένη από τη διακοπή, την στιγμή που έδειξε να παίρνει τα πάνω της και να ανεβαίνει στη 10η θέση με επτά βαθμούς.

Η ψυχολογία στους «μαυροπράσινους» είναι πλέον αρκετά καλή, οι παίκτες βρήκαν τη χαμένη αυτοπεποίθηση τους και ο Πάμπος Χριστοδούλου προετοίμασε την ομάδα του για τη «μάχη» με την ΑΕΛ με σχετική ηρεμία και λιγότερη πίεση, έχοντας μελετήσει τα πάντα για την πρώην ομάδα του πριν καταστρώσει το αγωνιστικό του πλάνο και έχοντας δουλέψει πολύ στις προπονήσεις σε θέματα τακτικής, αλλά και στα «κομμάτια» που διαπίστωσε πως η ομάδα του χρειάζεται ακόμα βελτίωση.

Και σε αυτό το παιχνίδι ο Κύπριος τεχνικός αντιμετωπίζει σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα, αφού δεν υπολογίζει στους τραυματίες Αζουλάο (αρκεί ακόμα η επιστροφή του) και Ακόστα, ενώ ήταν εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του Σιντιμπέ.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top