ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tοποθέτηση από Αβέρωφ Νεοφύτου: ‘Μόνο σύστημα ασφαλείας από τον κ. Avni’ -VIDEO

Tοποθέτηση από Αβέρωφ Νεοφύτου: ‘Μόνο σύστημα ασφαλείας από τον κ. Avni’ -VIDEO

Τη θέση ότι η συνεργασία του Δημοκρατικού Συναγερμού με τον ιδιοκτήτη της NCIS Αβραάμ Σαχάκ Άβνι, περιορίζεται μόνο στην εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας στο κτήριο της Πινδάρου, διατύπωσε με δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του ThemaOnline κατά το 2017, ο κ. Άβνι που φέρεται να πωλεί κατασκοπευτικά όργανα (σύμφωνα με εσωτερική έκθεση της Αστυνομίας ημερομηνίας 12/09/2016 που αποκαλύψαμε), επισκεπτόταν τα γραφεία του ΔΗΣΥ, ενώ το κόμμα περιλαμβανόταν στο πελατολόγιο της εταιρείας του NCIS.

Ο κ. Νεοφύτου, λοιπόν, τόνισε: «Δικαιολογημένα ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι εγείρουν αυτά τα ζητήματα. Βάλαμε σύστημα ασφάλειας για το κτίριο του Συναγερμού. Υπήρχε και πριν, βελτιώθηκε και σήμερα έχουμε και ένα άλλο σύστημα, όπως έχει το κάθε κτίριο. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε».

Απόσπασμα από το Ενημερωτικό Σημείωμα της Αστυνομίας για την NCIS (12/09/2016) που αποκάλυψε το ThemaOnline. Από το έγγραφο που παρουσιάζουμε φαίνεται ότι η NCIS εγκατέστησε σύστημα ασφαλείας στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού.


Αρχικά, απαντώντας σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι έχουν ειπωθεί πολλά κατά την απουσία του κ. Νεοφύτου στο εξωτερικό και ερωτηθείς για το ποια είναι η σχέση του με τον κύριο Avni αλλά και ποια η απάντησή του σε όσα του έχουν καταλογίσει, καθώς δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι σήμερα, είπε τα εξής: «Χαίρομαι για την ερώτησή σας. Δεν απέφυγε ο Δημοκρατικός Συναγερμός να τοποθετηθεί. Τοποθετηθήκαμε αλλά μου δίνεται η ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε. Πρώτον, συμφωνούμε απόλυτα με τον Άντρο Κυπριανού ότι είναι ένα θέμα που αφορά προσωπικά δεδομένα, το δικαίωμα της ελευθερίας της επικοινωνίας, του κάθε πολίτη, και πρέπει οι έρευνες να μπουν σε βάθος όσο το δυνατόν συντομότερα για να λάμψει η αλήθεια. Και αν όντως υπήρξαν παρακολουθήσεις οποιουδήποτε πολίτη, ο πέλεκυς της δικαιοσύνης να πέσει σε όποιους εμπλέκονται όποιοι και αν είναι αυτοί. Ακόμα χειρότερο είναι εάν υπήρξε το έγκλημα της πολιτικής παρακολούθησης. Γιατί μας παίρνει σε Μεσαίωνα. Εάν ο αγαπητός Άντρος Κυπριανού θέλει μια φορά τη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης, ο Δημοκρατικός Συναγερμός και εγώ προσωπικά το θέλω διπλά. Για έναν απλό λόγο και δεν θα αντιδικήσω. Έβαλαν τον Δημοκρατικό Συναγερμό στο κάδρο και μόνο μέσα από την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης θα φανεί η αλήθεια. Το βαν είναι στα χέρια της Αστυνομίας, δεν φεύγουν δεδομένα, είναι εκεί και αν υπήρξαν παρακολουθήσεις θα είναι εκεί καταγραμμένα και τα θύματα και οι εντολοδόχοι. Και αν πράγματι υπήρχαν παρακολουθήσεις και εντολοδόχοι, όλα σε διαφάνεια και να πληρώσουν όποιοι και να είναι αυτοί. Είπα, και δεν διαφωνώ με τον Άντρο, ότι πρέπει να δοθεί άπλετο φως σε αυτή την εξέταση της υπόθεσης και αν εκείνος το θέλει μια φορά εγώ το θέλω δέκα φορές γιατί μόνο μέσα από αυτό τον τρόπο θα σβήσει η περιρρέουσα».

Στη συνέχεια ο κ. Νεοφύτου κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν πρέπει να κάνει την έρευνα η Αστυνομία, ή μια ανεξάρτητη επιτροπή, ή ο Γενικός Εισαγγελέας όπως λέει το ΑΚΕΛ, λέγοντας: «Δεν με αφορά εμένα, να την κάνουν οι αρχές είτε είναι Αστυνομία, είτε Γενικός Εισαγγελέας, ή οποιοσδήποτε, δεν έχουμε κανένα θέμα. Να το επαναλάβω. Είτε η Αστυνομία είτε ο Γενικός Εισαγγελέας, θέλουν να φέρουν και εμπειρογνώμονες από την Αμερική, την Ασία από οποιαδήποτε χώρα, καλοδεχούμενοι. Άπλετο φως. Δεν μένει τίποτα αναπάντητο και χαίρομαι για όλες τις ερωτήσεις. Δεν αρνηθήκαμε ποτέ ούτε για την γνωριμία μας ούτε για τις συναντήσεις μας με τον κ. Avni ως ενεργό στέλεχος και Πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας. Όπως δεν αρνηθήκαμε ποτέ γνωριμίες και συναντήσεις με άλλους προέδρους ή στελέχη κοινοτήτων, οργανώσεων, Κύπριους, ξένους, διπλωμάτες, πολιτικά πρόσωπα. Αν οποιοσδήποτε από αυτούς συνδέεται ή όχι, και θα φανεί μέσα από τις έρευνες, με οποιαδήποτε κακουργήματα ή παρανομίες είμαστε οι πρώτοι που θα ζητήσουμε την παραδειγματική τιμωρία του οποιουδήποτε εμπλέκεται. Όσο για το σύστημα, γιατί η περιρρέουσα είναι ότι ο Συναγερμός ήταν πελάτης μιας από τις εταιρείες του κ. Avni, μα ο κ. Anvi μπορεί να συνδέεται με τον άλλο που δεν ξέρουμε και μήπως ο Συναγερμός αγόραζε υπηρεσίες… Δικαιολογημένα ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι εγείρουν αυτά τα ζητήματα. Βάλαμε σύστημα ασφάλειας για το κτίριο του Συναγερμού. Υπήρχε και πριν, βελτιώθηκε και σήμερα έχουμε και ένα άλλο σύστημα, όπως έχει το κάθε κτίριο. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Και να κλείσω λέγοντας κάτι. Στο τέλος δεν ξέρω ποιος παρακολουθεί ποιον. Πάντως εμάς ξέρουν και με ποιους συναντιόμαστε και ποιοι έχουν εγκαταστήσει τα συστήματα ασφάλειας στο κτίριο του Δημοκρατικού Συναγερμού».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top